Variációk Jobbik paranoiára (1.rész)

2015. június 20. 17:27

A Fidesz retteg a néppárti Jobbiktól. A paranoia viszont rossz tanácsadó. Mondjuk, náluk abból aztán van bőven…

2015. június 20. 17:27
Vona Gábor
Facebook

„Variációk Jobbik paranoiára (1.rész)

Manapság a fél világ a Jobbik folyamatos erősödésétől retteg. Mivel a pártom még soha senkinek nem ártott, soha senkit nem bántott, soha senkitől nem vett el semmit, így tragikomikusnak tartom ezt a tendenciát, és annak tudom be, hogy aki tőlünk fél, annak egyszerűen rossz a lelkiismerete. A következőkben egy három részes kis sorozatot indítok, ahol összegyűjtöm a velünk kapcsolatos paranoiák legfrissebb TOP 3-as listáját. Ebben az első posztban maga a Fidesz következik, aztán holnap a második és első helyezettre is fény derül.

Top 3: Fidesz - Történet egy rossz tanácsadóról

A Fidesz 2010 óta a Jobbik kottájából játszik. Falsul, dilettánsan és erőből, de tagadhatatlan, hogy a mi programunkból igyekszik folyamatosan mazsolázni, és a szándéka is egyértelmű: kifogni a párt vitorláiból a szelet. Ez lényegében két dolgot jelent: elszívni a Jobbik szavazóit, másrészt pedig megakadályozni a saját támogatóinak átvándorlását. Az öt év óta zajló kísérlet azonban csúfos kudarcokat szenvedett. A Jobbik a pártok körében legbiztosabban őrzi 2010-es szavazóit, másrészt folyamatosan növelni is tudta táborát, nem kis részben csalódott fideszesekkel. Ezek a tények Orbán Viktort és pártját aggasztják, meglepő lépésekre és elképesztő elméletekre ösztönzik.

Gondoljunk a halálbüntetés tiszavirág életű belebegtetésére, vagy most a racionális érvekkel alig megmagyarázható plakátkampány elindítására. És ne feledkezzünk meg a Jobbik folyamatos oroszbarátságának hangoztatásáról sem, ami több szempontból is fura. Egyrészt a Jobbik az egyetlen párt, amely a belvárosi szovjet emlékmű áthelyezését követeli, az orosz fél rosszallása ellenére, másrészt éppen a Fidesz az, amelyik a paksi szerződés titkosítása kapcsán gyanúba keveredett, végül a sokat rágott »Kovács Béla-csont« egy év után sem képes semmilyen bizonyítékot felmutatni, pedig köztudomású, hogy a teljes magyar titkosszolgálat megfigyelte az uniós képviselőnket.

Szintén nevetséges az az igyekezet, ahogy Orbán Viktor meg akarja mondani, hogy mi a Jobbik álláspontja EU ügyben. Lehet, hogy sokaknak ő írja elő, mit gondoljon, de velünk kapcsolatban nem volt és nem is lesz ilyen privilégiuma. Szóval a legjobb, ha belenyugodnak, a mi programunkat mi írjuk, és nem ők. A Jobbik nem kiléptetni akarja az EU-ból Magyarországot, hanem a csatlakozási feltételek megváltoztatása révén a gazdasági helyzetünket javítani, a magyar élelmiszeripart talpra állítani. Értem én, hogy nekik – a korrupció és az arrogancia mocsarába ragadva – életfontosságú, hogy ijesztgessék az embereket velünk, de ahogy a mondás tartja: kevés embert sokáig félre lehet vezetni, ahogy sok embert is rövid ideig, de sok embert sokáig már nem lehet becsapni.

A Fidesz retteg a néppárti Jobbiktól. A paranoia viszont rossz tanácsadó. Mondjuk, náluk abból aztán van bőven…

(Folytatás következik)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 547 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bolond Istók
2015. június 26. 01:40
Erről a rettegésről és paranoiáról Magyarország alternatív köztársasági elnökének Dopemannek egyik fényesen csillogó gondolata jut eszembe. Pontosan nem tudom idézni, de a lényeg az volt, hogy: az emberek nem azért nem mondják, hogy félnek mert nem félnek, hanem annyira félnek, hogy nem merik mondani, hogy félnek. :D
4 millió éhező Magyarországon
2015. június 22. 14:21
mmiska [Hozzászóló kiszűrése] 2015. június 20. 17:39 " elszívni a Jobbik szavazóit " ? GABI, VONA ! a félázsiai orbán és HAZUDÓS "élcsapata" a pufajko-szaurusszal és pártcsoportbizalmi, azaz patkolókovács szintű volt komcsi zsírdisznóival EGYETLEN JOBBIK szavazót NEM FOG és NEM TUD átcsábítani az off shore bróker-narancsos táborába... Legalább is reméljük Mert sok jobbikos szavazó jött át az mszp-től is, őket tényleg bármekkora baromsággal meg lehet hülyíteni
4 millió éhező Magyarországon
2015. június 22. 14:18
potyka [Hozzászóló kiszűrése] 2015. június 20. 23:29 @foton Mert? Nem ez a helyes gondolkodás mód amit ufó képvisel? Talán a tied? Minden nő ribanc? Dehogy Csak kb a 80%-uk Vannak tiszetsségesek is, 10 éve még láttam is egyet
Fakutya Vigyora
2015. június 22. 00:51
Domoszló (Heves megye) Actualis Hospites (Jelenlegi jövevények) Inquilini (zsellérek): Martinus Kutlik, Michael Palinko alias (avagy) Fürészi, Daniel Hazdik, Georgius Konyar, Adamus Grunas, Stephanus Bordás, Joannes Zazrivecz, Joannes Kosicska, Martinus Kocsis, Paulus Bányai, Mathias Kovács, Andreas Ocsovai, Georgius Buzai, Mathias Klenoszki, Michael Banszki, Martinus Banszki, Georgius Zlesak. http://www.sulinet.hu/oroksegtar/data/magyarorszagi_nemzetisegek/szlovakok/szlovakok_a_del_alfoldon/HUN/pages/003_szarmazas_szokes.htm
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!