Erőmenő

2015. június 09. 13:49

Egy, kettő, három: ötéves kormányértékelő, interjú, Kohl-születésnap. Ugyanaz a tónus, ugyanaz az üzenet: „finomítunk", vagyis konszolidálunk.

2015. június 09. 13:49
Vida István
Kisalföld

Egy, kettő, három: ötéves kormányértékelő, interjú, Kohl-születésnap. Ugyanaz a tónus, ugyanaz az üzenet: „finomítunk", vagyis konszolidálunk. S hogy a mondandó még hihetőbb legyen, a kancellári születésnapon felvonultatták hozzá a középjobb nagyágyúit is: Boross Pétert, meg Martonyit. Hogy mindez őszinte politikai fordulatot jelez-e, netán újabb finkelsteini kampánytanács csupán a polgári Magyarország mint politikai termék nótájára, vagy a pártsorokat rendezni kívánó, berezelés elleni szérum a tábor erős apadása nyomán, innen nem megítélhető.

Egy azonban bizonyos: nehéz lesz visszahozni a tónust meg stílust onnan, ahová jutottunk 2010 óta. Csak reményleni lehet, hogy az önbizalomhiányt leplező pökhendiség, a középszert palástoló gőg, a minden a miénk favágói lendülete, a mindent mi tudunk jobban hányavetisége meg a párt adta tisztségekből serkenő mohósági potenciál mára nem lett napi gyakorlattá, közemberi pavlovi reflexszé. Bár hogy egy focis közhellyel zárjak, biztatólag: innen szép nyerni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jenjee
2015. június 16. 14:32
az önbizalomhiányt leplező pökhendiség, a középszert palástoló gőg, a minden a miénk favágói lendülete, a mindent mi tudunk jobban hányavetisége Ezeket magadról írtad, Vida?
Droite
2015. június 10. 01:33
Ulfkotte utan szabadon. Titeket ott a Kisalfold szennylapnal, ki fizet?
holmes
2015. június 09. 20:31
Gratulálok, Vida István, itt állunk egy új Trianon köszöbén és ekkor a Miniszterelnök Úr stílusának a támadása a legfontosabb! http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/2015/06/a-sors-keze.html Mint egy Hegedűs hadnagy aknázza maga alá a nemzetstratégia bástyáit!
adam
2015. június 09. 18:54
A lapos népszava...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!