Mindenben Huntingtonnak lett igaza

2015. június 23. 12:52

Közben a civilizált Nyugat nem tesz semmit. Tehetetlen, döntésképtelen az Európai Unió. A szórványos légicsapások az Iszlám Állam feltételezett erői ellen nem vezettek eredményre.

2015. június 23. 12:52
Szabó László Zoltán
Napi Gazdaság

A World Trade Center elleni támadás volt az első komoly figyelmeztetés. Az ezt követő válaszcsapások sora Amerika és szövetségesei részéről csak megerősítette azt az elméletet, hogy a két egymásnak feszülő civilizáció csak dualista szemmel tud gondolkodni – mi és ők. Irak megtámadása és elfoglalása már egy klasszikus modern keresztesháború jegyében zajlott, de az ezt követő bosszúhadjárat a Nyugatnak valós sikert nem hozott, azt viszont elérte, hogy a Közel-Kelet végképp destabilizálódjon. Az al-Kaida erői Oszama bin Laden halála után elvesztették ugyan befolyásukat és hatékonyságukat, de a térségben egy még náluk is félelmetesebb szervezet nőtte ki magát a sivatag homokjából, az Iszlám Állam, ami ma már ellenőrzése alatt tartja Észak-Irak és Szíria nagy részét, példátlan kegyetlenséget tanúsítva az ott élő síitákkal és keresztényekkel szemben. Végső célja a már említett teleologikus küldetés, az, hogy az egész régiót egy nagy szunnita kalifátus részévé tegye. A térségben zajló háborúk, a túlnépesedés és az éghajlatváltozás óriási mértékű menekülthullámot indítottak el észak felé, a szárazföldön Törökország, a vízen pedig Olaszország és a Balkán irányába.

Közben a civilizált Nyugat nem tesz semmit. Tehetetlen, döntésképtelen az Európai Unió. A szórványos légicsapások az Iszlám Állam feltételezett erői ellen nem vezettek eredményre. De még a keresztények kiontott vére is csak a Vatikánban vált ki erősebb reakciót. A tanácstalan, kontraszelektált Európai Bizottságtól mindössze egy ingatag kvótarendszerre futotta, amely igazából a schengeni határokat védő peremországokat sújtja majd, így Magyarországot is. A plakáttépkedő, a törvénytelenség határait feszegető „liberális humanisták” a gazdasági, az etnikai, a legsúlyosabb kulturális ellentéteket figyelmen kívül hagyva azon erősködnek, hogy a menekültek befogadása ne tagállami, hanem összeurópai ügy legyen.

Az Iszlám Állam az iskolákban bevezetteti az iszlám legerőszakosabb tanainak oktatását. A világhálón hadsereget toboroz a szent háborúra. Mindenben Huntingtonnak lett igaza.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2015. június 23. 23:00
nagyon nagyon durva !!! Nemierőszak-dzsihádról beszélnek Svédországban Stefan Löfven svéd szociáldemokrata kormányfő Budapesten a bevándorlásban rejlő lehetőségekről beszélt, és azzal indokolta ennek szükségességét, hogy „a menekültek nélkül nehéz lenne fenntartani a jóléti rendszert”. Eközben a Malmö külvárosában, Jägersróban élő, templomba járó átlagpolgár egyre inkább csak a bűnözés és az erőszak terjedését látja az újonnan érkezőkben. Egyesek úgy vélik, a bevándorlóknak közük van a hétvégén holtan talált tizenéves lány halálához, és összefüggésbe hozzák őket a szervkereskedelemmel és a bűnbandák közti véres leszámolásokkal is. Az erő szerintem azt jelenti, hogy egy svéd a földre borul előttem, és megcsókolja a lábaimat – idéz egy 15 éves arab fiút a lundi egyetem szerkesztésében megjelent, Háború a svédek ellen című, a Malmőt rettegésben tartó muzulmán tinédzserbandákról szóló Petra Åkesson-tanulmány. Sokak szerint Svédországban a bevándorlók agresszív viselkedése számos bűncselekmény eredője, és sokszor sajnos ez be is igazolódik. A Malmö külvárosában, Jägersróban élők körében járva határozottan az lett az érzésünk, az átlagpolgár egyre inkább csak a bűnözés és az erőszak terjedését látja a bevándorlás hátterében... tovább itt olvashatod : http://www.napigazdasag.hu/cik..
zöldalma
2015. június 23. 16:44
Kicsit felületes az írás, de az kétségtelen, hogy több jelentős eseményt is megjósolt.Pl arab tavasz, amit összefüggésbe hozott a népességrobbanással és az elégtelen állami működéssel. Továbbá az ukrán-orosz konfliktust, Törökország iszlamizációját, a kínai hegemónia expanzióját és konfliktusát a többi ázsiai országgal(pl Vietnám) Az iszlám súrlódását a többi vallással(hindu, buddhizmus, kereszténység mind a latin, mind az ortodox) stb
Senye Péter
2015. június 23. 16:41
Erő túltengésben szenvedő birodalmak a saját termelési feltételeiknek megfelelő viszonyokat alakítanak ki. A mongolok legelővé változtatták a meghódított területeket, az modern nagyhatalmak meg liberális demokráciákat hoznának létre működőképes diktatúrák romjain.
Vén Csataló
2015. június 23. 16:16
Sajnos igen. Mindenben. :((( Fukuyama meg elmehet takarítónak. Némi képzéssel arra még jó lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!