Lopnak, és büszkék rá

2015. június 29. 07:54

Fizetőssé tenné a kormány az adatigénylést. Nem lehet ennél nyilvánvalóbban jelezni, hogy a Fidesz vezető politikusai szerint a kormányzati hatalom egyenlő a szabadrablással.

2015. június 29. 07:54
Sabater
hvg.hu

Ezért jött most Trócsányi »a közélet tisztaságára kiemelten oda kell figyelnünk« László, és benyújt egy módosítót, ami szerint a közérdekű adatot igénylőknek fizetniük kell – méghozzá nemcsak a másolás költségét, hanem minden, az adatigényléssel kapcsolatos költséget meg kell téríteni. Magyarul: ha én meg akarom tudni, mennyi pénzt költött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációra 2015-ben, beadhatok egy adatigénylést, de fogalmam sincs, hogy érkezik-e majd egy százezer forintos számla a nevemre kiállítva a kért adatok mellé. Azaz nem fogok ilyen adatigénylést beadni. Pedig egyébként egyébként szeretném tudni, hogy az adóforintjaimból Rogán Antal lakása növekedett-e néhány négyzetmétert vagy valóban hasznos célokra költötték el, amiért hónapokig dolgoztam.

Lopás eddig is volt. Ez a kormány azonban, úgy tűnik, kifejezetten büszke arra, hogy sajátjának tekinti a közpénzt. A »ne zavarj, épp lopok«-törvény és a Trócsányi-féle tolvajvédő törvényjavaslattal nemcsak az a probléma, hogy nem demokratikus, hanem az is, hogy kifejezetten bűncselekmények elleplezésére szolgál. Ahogy Trócsányi mondta: Romániában és Szlovákiában már politikusok ülnek börtönben vesztegetés miatt. Egyszer csak megéljük ezt Magyarországon is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. június 29. 12:57
A fideszes agyhalottaknak ígyis-úgyis mindegy, hogy ki mit mond. Nyilván nekik felfoghatatlan az a tény, hogy a fidesz jobban lop, mint bármelyik elődje, hogy velük nem a MUTYI, hanem a MAFFIA szó kapcsolódott össze, inkább békemenetet szerveznek.. Az M4-hez képest a kőröshegyi viadukt meg az M6-os alagút gagyi mutyi. Az M4 leosztása a cimboráknak (és lehetne sorolni: MET, Mészáros, Garancsi, Vajna, Lázár) igazán gengszerstílus. FIDESZMAFFIA!!!
tango47
2015. június 29. 10:14
Az adatigénylés épp olyan dolog, mint a többi - ezzel is vissza lehet élni. Ezért helyes, hogy a hobby-adatigénylők akkor kényszeríthessék csak az államot, vagy a megcélzott intézményeket a sokszor tonnányi irat átadására, ha azért a terhek legalább egy részét magukra vállalják. Talán meggondolják ebben az esetben, hogy csupán azért, hogy a médiába kerüljenek, ezentúl megéri-e a dolog.
hátakkor
2015. június 29. 10:09
"Fizetőssé tenné a kormány az adatigénylést. Nem lehet ennél nyilvánvalóbban jelezni, hogy a Fidesz vezető politikusai szerint a kormányzati hatalom egyenlő a szabadrablással. " Semmi ilyen jelzés nem érkezett. Másban sántikál Sabater..
hátakkor
2015. június 29. 09:55
"szeretném tudni, hogy az adóforintjaimból Rogán Antal lakása növekedett-e néhány négyzetmétert vagy valóban hasznos célokra költötték el" Növekedett. Ez ingyen tudható. Mivel az önkormányzati, országgyűlési és kormányzati tisztviselőket díjazását adókból szedik össze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!