Ezeket a plakátokat megrongálni a legmélyebben racionális dolog

2015. június 14. 10:55

Ha Magyarországon olyan lenne „A” politika, amilyet a plakátrongálók munkássága üzen, jobb lenne a helyzetünk. Mert az azt jelentené, a politikai közösség immunrendszere erős.

2015. június 14. 10:55
Pető Péter
Pető Péter
Népszabadság

„Mielőtt innen továbbsietnénk, megjegyzem, ha Magyarországon olyan lenne »A« politika, amilyet a plakátrongálók munkássága üzen, jobb lenne a helyzetünk. Mert az azt jelentené, a politikai közösség immunrendszere erős, és minden esetben, amikor a kormány, amelyre jövőjét bízta, fékevesztett közösségrongáló módjára jár el, figyelmezteti, hogy arra nincs tovább.

Épp ezért vicces látni, hogy akadnak, akik úgy akarják keretezni az ügyet, mintha szakpolitikai disputa fajult volna el idáig,miközben nincs másról szól, mint az aljasság elleni tiltakozásról. Nem a menekülttáborok újraszabályozásáról különböznek az álláspontok, hanem arról, Magyarország kormánya végezhet-e adócsalók és zsebtolvajok mögött a morálbajnokságon. A felháborodottak szerint nem, a magyar kormány szerint igen.

Azaz ezúttal nem történt más, mint hogy ellenzékiek azt tették, amit tenniük kellett. Radikális politikai választ adtak a kormány radikális aljasságára: leszedték, átfestették a posztereket. Nyilván kényelmesebb lenne a Fidesznek, ha minden úgy történt volna, ahogy azt megszokták. A pártok rendeztek volna pár sajtótájékoztatót, közlemények követték volna egymást, sőt Facebook-posztokat is közzétettek volna. Ám ennél ezúttal hatékonyabb politikai megoldásokat láttunk. A Fidesz eszköztelenné tett mindenkit, depolitizált mindent, amit lehetett, és szépen hozzászokott ellenfelei impotenciájához. Ezért amikor jön szembe valaki, aki politizál, vergődik, mint a bevásárlóközpont parkolójában elejtett tükörponty. Tetszettek volna a kordont békén hagyni, s tartani azt a konszenzust, amely arról szólt, a mainstream politikai pártok nem gyűlölnek. Akkor beszélhetnénk a problémáról is. Mert nem mond igazat, aki cáfolja Orbán Viktor állítását, miszerint a migráció aktuális probléma: az. Konkrét humanitárius katasztrófa zajlik például a Földközi-tengeren, ahol Európa felé igyekeznek a jelenük elől menekülők.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szuverén
2015. június 15. 07:40
Pető Péter! -Jellemző rá; racionális az, amit annak nyilvánít. Ilyenkor, a jogszabálysértés is helyénvaló. Ilyen alapon, mindenféle bűnözés megideologizálható. Tényleg nem látja, hogy ezzel rossz példát mutat? Felbujtás ez; bűnözésre!!! -Tévedés ne essék, közlöm véleményem: A plakát elmebeteg ötlet volt.
Mindjárt
2015. június 15. 04:48
Ha veszel magadnak egy USA zászlót vagy náci izrael zászlóját és elégeted akkor a saját tulajdonodat égeted el. Legtöbb országban, köztük a USA-ban is alkotmányos jog a zászlóégetés. Nálunk csak a patkányok csinálnak cirkuszt az EU és náci izrael zászlók égetéséből. A plakátok köztulajdont képeznek és amikor ezek a patkányok megrongálják akkor köztulajdont rongálnak.
kitiltott
2015. június 15. 02:36
http://hir.ma/kulfold/olaszorszag/del-olaszorszagot-a-bevandorlok-szetverik-video-18/533023 tényleg ezt szeretnék a balosok?
kitiltott
2015. június 14. 20:36
http://www.thegatewaypundit.com/2015/01/muslim-immigrants-smash-urinate-on-virgin-mary-statue-in-italy/ ezt akarjátok buzi barom szivárványos balosok? Iszlám kultúrájú afrikai bevándorlók összetörték és lehuggyozták a szűz mária szobrot Perugiában tényleg ezt akarjátok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!