„Orsolyák Attila nem hegyaljai származású, első borait még úgy készítette el, hogy Budapestről utazgatott rendszeresen Tokajba, éjjeli indulással, hogy hajnalban már a szőlőt művelje. Minden munkafolyamatot kézben tartott, törekedett a legjobb minőség elérésére. Attila ma már a borvidéken lakik, és ahogy a pincészet facebook-oldalán is írja, ma is hasonló a cél: »Tokaji borvidék dűlőiből származó, magas szintű, egyedi borok készítése az évjárat adta lehetőségek figyelembe vételével.« A pincéhez jelenleg mádi (Szent Tamás) és rátkai (Istenhegy) területek tartoznak, de Attila folyamatosan keresi a borvidék általa izgalmasnak tartott dűlőiben a bővülés lehetőségét. A termékpaletta az évjárat adottságaihoz igazodik, a kis méretekből adódóan nincs kialakult állandó szortiment, cserébe különleges, egyedi borok vannak. Évente mintegy 1000 palack bor készül a pincénél. (...)
Szent Tamás Hárslevelű 2011
Illatban visszafogottabb az előző bornál, de mélyebb és gazdagabb, remek fűszerességgel, finom virágos jegyekkel, őszibarackkal, körtével, köves villanásokkal. Arányos, kellően feszes és hosszú. Érett barackos-körtés-citrusos gyümölcsösség és komplex fűszeresség jellemzi. Jól szerepelt a múltkori hárslevelű-vakkostolónkon is. 6p/7p
In medias res 2007
Attila máig nagyon büszke első borára, amely egy késői szüretelésű furmint, 170 g/l maradékcukorral. Első szippantásra finom palackbuké és avar kandikál ki a pohárból, majd édes körte, trópusi gyümölcsök, grillázs és kis fűszer dominál, leheletnyi viaszossággal körítve. Koncentrált és sűrű, a savak szépen integrálódnak a kortyba. Gazdag és máig remekül iható, édes körtés, sárgabarackos, édes almás, vaníliás, némi trópusi gyümölccsel, enyhén avaros-gombás beütéssel. 7p+”