Megbukott feltevéseink

2015. június 16. 18:39

A zászlóvivő, az „első ember” iránti igényt és mögötte a tömeges biztonságvágyat negligálni nem lehet, ezt rosszul hittük.

2015. június 16. 18:39
Lendvai Ildikó
Népszabadság

„Magam is sokáig prédikáltam, hogy mi nem »másik Orbánt«, nem »vezért« akarunk, hanem csapatot. De a „vezérdemokráciák” világkorszakában a leaderek, a politikát megszemélyesítő karakterek, a jó értelemben vett politikai sztárok nélkül nem megy. Persze ilyenkor kellenek csak igazán az autokrácia veszélyét elhárító garanciák és kontrollok.

A zászlóvivő, az »első ember« iránti igényt és mögötte a tömeges biztonságvágyat azonban negligálni nem lehet, ezt rosszul hittük. Kár jajveszékelni azon, hogy de ki és honnan. A »hiányzó hősök« nem születnek, hanem segítséggel belenőnek a szerepbe. De ehhez ki kell nyitni a színpadot a kevésbé vagy máshonnan ismertek előtt is, odacitálni az önkormányzati világ, a szakmai és civil közélet tehetségeit. Az előválasztások rendszerével, árnyékkormánnyal, a demokratikus oldal szóvivőinek megbízásával, mindennel, ami reflektorfénybe állít kompetens és szuggesztív embereket.

Még van idő? Inkább azt mondanám: idő van!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2015. június 17. 13:47
Jó reggelt, kedves Ildikó.
atila68
2015. június 17. 11:23
Drága Ildikó! Ön évekig abból élt, hogy a hiányzó hősök ne nóhessenek bele a szerepbe.
szuverén
2015. június 17. 08:17
Lendvai Ildikó! -Egy élet, egy képviselt eszme kudarcát belátni, nem könnyű. Ráadásul; mindezt nyilvánosan. Bizony, kell hozzá; ész erő, …., akarat. Remélem e szavakkal, nem gyaláztam meg a; Szózatunkat. S, ez utóbbi mondatból következik; mindig is a "szuculizmus", esküdt ellensége voltam. Továbbá, bevallom; szexista is vagyok. Nem tudom mit jelent, de ha a liberósok ennyire tiltják, biztos nagyon jó lehet. Jóllehet jól tudom, hogy akik e mentalitást elátkozzák, jelentését nálam még kevésbé tudják. Minősítésem, előző hitvallásból következik; Ildikó még csinos is, még most, anyós korban is. Igen-igen, rémlik valami a relativizmusról is. -Lendvai Ildikó, egy kivételesen értelmes, okos hölgy. A; „nemzet anyósa” címe, az bizony dicséret. Ezt nyilván tudja Ő is. Pl. Kunhalmi Ágnes e megtisztelő címet, sosem érheti el. -Háttérbe vonulásával, egyszer már példát mutatott („helyet az ifjúságnak”, gondolom). A kommunista párt feledett régi mániáját, a többiek is gyakorolhatnák. Hosszú, tömött sorban! -Tévedést belátni, bizony rém nehéz. ellenpélda; Heller Ágnes. Aki valóban; vén banya. Aki az avult képtelenségeit, képtelen abbahagyni. Vén banya korában is; gyerekesen, infantilis. „Akarom(!!!!!!!) a; liberalizmust!!!!”. H.Á. exhibicionizmusára, az önismeret, az önkritika hiányára, mi sem jellemzőbb mint az, hogy pár hónapja, az egyik hetilap címlapjához adta, nem kifejezetten üde ábrázatát. -Lendvai Ildikó; részemről fogadja tiszteletem. És... fogadja részvétem is, nehéz lehet a vállalt; politikai magány.
MZ/X
2015. június 17. 08:08
Egyszer azt nyilatkozta, hogy ~ "sajnos nem lehet bolsevik módszerrel elintézni az ügyet, mert be kell tartani a demokrácia szabályait..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!