„Champagne-i termelőkkel sosem fogunk a hiperek polcán találkozni, de még borszaküzletekben is csak elvétve. Kevés készül belőlük és természetes, hogy marketingre, sales-re sem jutnak olyan erőforrások, mint a házaknál. Ennek ellenére – részben annak köszönhetően, hogy egyikük, Jacques Selosse évekkel ezelőtt komoly nemzetközi feltűnést keltett – mára egyre többet hallani róluk és egyre többen érzik magukban a kísérletező kedvet és lelkesedést, hogy felkutassák ezeket a rejtett kincseket.
Kell is hozzá a kalandvágy, mert a termelői champagne-ok korántsem jelentenek olyan kiszámítható minőséget, mint a házak palackjai. A ProWeinon én is számtalan mélypontba, meghökkentő példába futottam bele, persze szép számmal voltak kellemes meglepetések is és elismerésre méltó, amikor olyan magasra teszik a lécet, mint a Club Trésors de Champagne tagjai. Cserébe viszont ők a nouvelle vague – fogalmazta meg a Club der Weinakademiker budapesti mesterkurzusán Frank Smoulders MW.