Az ellátó több száz ember munkanélküliségét okozza

2015. június 19. 14:16

Hiába fog a trafikellátó 400 embert foglalkoztatni, miközben 1000-1200 ember munkáját szünteti meg. A dolgozók aggódnak a jövőjük miatt.

2015. június 19. 14:16
Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezete
DDDSZ

A Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezete (DDDSZ) megdöbbenve értesült az NFM közleményében közölt és a kormányzati sajtótájékoztatón elhangzott információról, miszerint a központi dohányellátó felállításával 400 új munkahely jön létre. Hiszen hiába fog a trafikellátó 400 embert foglalkoztatni, miközben 1000-1200 ember munkáját szünteti meg. A dolgozók aggódnak a jövőjük miatt.

»Ez az állítás nem ad reális képet és nem fedi a teljes valóságot. Számításaink szerint a jelenlegi rendszer 1000-1200 olyan értékesítési és logisztikai területen dolgozó, és annak támogatásában közreműködő munkavállalót foglalkoztat, akiknek a munkája és családjának megélhetése veszélyben van. Ebből az ellátó mindösszesen kb. 400 embert fog tovább foglalkoztatni, és ezzel egyidejűleg minimum 600 embert fog utcára tenni. Így a mérleg sajnos erősen negatív« – ismertette a szakszervezet álláspontját Csizmadia Lajos, a DDDSZ szóvivője.

A törvény tavaly decemberi megszavazása óta dohányipari dolgozók százai aggódnak megélhetésükért, hiszen több száz munkahely kerül megszüntetésre. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye és Lázár János tegnapi sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint az új trafikellátó országosan közel 400 új munkahelyet fog teremteni. Az azonban nem hagyható figyelmen kívül, hogy a dohányforgalmazók nagykereskedelmi egységeit a törvény értelmében novembertől meg kell szüntetni, és ezzel több száz ember fog az utcára kerülni. Ezt a két számot mérlegre téve a trafikellátó egyértelműen tömeges munkanélküliséget okoz. Többen bizakodnak, hogy állást találnak a létrejövő új szervezetnél, de tekintve hogy az új rendszer sokkal kevesebb munkakörrel fog működni, a munkavállalók többsége novembertől állás nélkül marad.

A Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezete igyekszik megtenni mindent annak érdekében, hogy kiálljon a munkavállalókért, tavaly decemberben például forgalomlassító felvonulással és a sajtót bejárt, képviselőknek szánt csokoládéval demonstráltak a törvény megszavazása ellen. Már akkor felhívták a kormány figyelmét a trafikellátó létrehozásával bekövetkező tömeges elbocsátási hullámra.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. június 19. 21:01
KI NEM SZARJA LE?????? A NER-BEN NEM SZÁMÍT SEMMI, CSAK A HAVEROK PROFITJA! A maffiaállam leszarja a népet, csak a hatalom számít. A békemenetelő segghülyék meg tapsikolnak..
Szőke Ciklon
2015. június 19. 20:16
Hát ha 400 ember képes elvégezni azt a munkát, amit most 1000-1200 végez, akkor a különbséget, azaz a 800 főt le kell építeni.
Gombóc XVI. Artúr
2015. június 19. 19:48
Még ha tudnának focizni, esetleg lenne esélyük, node anélkül, semmi remény...
aleb19
2015. június 19. 17:59
csak novekszik a termelekenyseg mert 400 ember fogja 1000-1200 munkajat ellatni, vagy csak a szokasos hergelo mubalhe
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!