„Az átalakulás motorja a Magyar Gasztronómiai Egyesület. Alapítói, Molnár B. Tamás és Bittera Dóra, valamint a hozzájuk csatlakozott éttermek, szakemberek hihetetlen energiával és elszántsággal már több mint egy évtizede végzik idehaza a tudat- és ízlésformálást. Leginkább ugyan a fővárost érinti, de az egész országra jellemző, hogy már tényleg van több tucat olyan étterem, ahol a vendégek inkább elégedetten, mintsem bosszúsan távoznak. A megfelelő teljesítményt és a jó irányt jelzi az is, hogy Magyarország fölkerült a világ gasztronómiai térképére. (...)
Mindenesetre az egyesület által elindított társadalmi folyamat hatására az állam is megmozdult már, mozdulatlanság egyelőre a leginkább érintett minisztériumra jellemző. Az agrártárcánál azok, akiknek a mezőgazdaság és az éttermi kultúra körülményeinek alakítása a dolguk, s akiket a legkisebb túlzás nélkül őskövületeknek nevezhetünk, csak lassan kopnak ki. Ízléstelenségük minden ideológiai vihart kibírt: miközben kormányok jöttek-mentek, ők még mindig itt vannak, és konzerválhatják az ostobaságot. Elég csak rápillantani a minisztérium hervasztó honlapjára. A változás most már tényleg elodázhatatlan.”