Orbán nem szomorú – plakáttépkedés-vita és zsidózás-vád az MSZP-ben

2015. június 11. 10:54

Minél nagyobb a cirkusz a plakátok körül, annál jobb Orbán Viktornak.

2015. június 11. 10:54
Lukács Zoltán, Braun Róbert
Facebook

Braun Róbert: Jó munka-móka volt.

Lukács Zoltán: És minél nagyobb a cirkusz a plakátok körül, annál jobb Orbán Viktornak. Minél inkább dúl a harc, annál inkább tudja visszatartani a táborának a jobb szélét. Az egész magyar média rá van csavarodva a dologra, pont úgy, ahogy Finkelsteinék kitalálták. Költségvetés, egészségügy? Kit érdekel? Plakáttépkedés. Az igen. Orbán nem szomorú.

Braun Róbert: Lukács Zoltán asszem kommented a legjobb »csak ne csináljunk semmit, ami érdekli az embereket« hagyomány jegyében fogant. Az igaz: ebből se baj nincs, se kockázatot nem kell vallalni. Egészségügy, költségvetés, wow, ezek igazi politikai hivószavak, az egyetemen politikai marketingen a diákjaim alig bírják, hogy egy nagyobb dolgozatot írjanak a h általad javasolt témákban.

Lukács Zoltán: Biztos így van. Kit érdekel az egészségügy? A világon senkit

Braun Róbert: Az egészségügy mindenkit érdekel és érint, de ettől meg nem politikai hivószó: részben azért, mert nem lehet benne rövid távon mérhető eredményt elérni, részben mert a baloldal kormányzati ideje alatt nem tudta átalakítani, így az ezzel kapcsolatos mondasok (amelyek nemigen vannak) sem túl hitelesek. Jobb egészségügyet csinálni kell - ha egyszer lesz erre lehetőség - a politikai hitelességet, tetterot, bátorságot - vagyis a választói bizalmat érzelmeket is megmozgató akciókkal, bátor kezdeményezésekkel kell megszerezni. Majd egyszer atvesszuk az alapokat, végül is nem ordongosseg, meg lehet tanulni, ha valaki nyitott és érdeklődő.

Lukács Zoltán: Például ez a fennhéjázó, felsőbbrendűsködő hozzáállás ami nagyon vonzó. Át lehet venni az alapokat, de neked volt lehetőséged két miniszterelnök nagyon magas rangú tanácsadójaként a gyakorlatban is bemutatni a tudásodat. Mindkettő akkorát bukott, mint Rottenbiller (aki nem tudja tanítja?) Ezért aztán a cinikus hangnem indokolatlannak tűnik. Nem én mondattam például 30 perces hót szar, oda nem illő beszédet az Örömkoncerten a Medgyessy Péterrel, hogy a huszadik percben már a decens háziasszonyok is fütyültek. Nyilván a Deák Körben, meg más körökben bejön a liberális szuperegóból következő cinikus felsőbbrendűség, de nekem nem annyira. Azért persze tudom én az okát is.

Braun Róbert: Zoli, butaságot beszélni mindenkinek van lehetősége, még neked is. Akkor egyrészt a tények: én 2004 májusáig dolgoztam Medgyessy mellett, talán emlékszel, hogy akkor még erős miniszterelnök volt. Megbuktatni a szocialista párt buktatta meg (ahogy engem is kiszekált), szerény távollétemben és ismereteim szerint. Gyurcsány mellett 2005 áprilisáig dolgoztam, talán emlékszel, hogy utána még nyert egy választást :) Az Örömkoncert beszéd 6 perces volt és nem én, hanem a miniszterelnök fogadta el és mondta el, mert azt tartotta fontosnak elmondani, ami irva volt. Így megy ez. Az én hangom nem cinikus - a liberális jelzővel burkolt zsidózást pedig kikérem magamnak -, hanem aggodalmas, mert amit csináltok az rossz, elsősorban azért, mert nem értetek a politikai marketinghez, másodsorban nem ismeritek a progresszív politika gondolatait és hívószavait. Ezek megszerezhető tudások volnának, de az, hogy Te példaul nem tartod fontosnak megszerezni, számomra az a cinikus és a felsőbbrendű.

Lukács Zoltán: Én zsidózok Robikám? Te megbolondultál.

Braun Róbert: »a liberális szuperegóból következő cinikus felsőbbrendűség« - ez burkolt zsidózás. Minthogy én nem vagyok liberális - ha ismernéd az írásaimat, akkor tudnád - tehát nincs liberális szuperegóm. A magyar köznyelvben - különösen a szocialista párton belül - a liberális a zsidó helyettesítője, különösen kontextuson kívül alkalmazva és olyanokat illetve vele, akikre ez nem illik. Hát ezért. De ez nem tartozik a vitánk lényegéhez, csak jeleztem és kikértem magamnak. Akkor is kikérem magamnak, ha tudatlanul használtad - tehát nem tudtad, hogy ez ezt jelenti, csak úgy odavetetted. Most akkor már tudod. A vitánk lényege a következő mondtokban van: az hogy nem értesz valamihez, az nem baj, minden tudás megszerezhető. Az a felsőbbrendű és cinikus, ha nem is akarja valaki azt megszerezni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2015. június 11. 22:56
A szarvasbogár és a hőscincér gigászi csatája..
tango47
2015. június 11. 20:40
Két ritka antipatikus figura. Nem is értem mit gondolnak: ezzel a párbeszéddel kinek használnak. Én tudom.
Dénia
2015. június 11. 19:34
A liberális az zsidót jelent a szociknak egymás közt? Ez érdekes.
kitiltott
2015. június 11. 17:47
Szivárványos balos buzik tényleg a EZT a káoszt akarjátok a magyarok európai hazájára Magyarországra szabadítani? bevándorlók Olaszországban Balosok Tényleg ezt akarjátok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!