A moszkvai kakukktojás

2015. május 12. 18:12

Az az uniós tagállam, amely hajlandó volt legfelsőbb szinten képviselni magát, nagyon fontos üzenet küldött Brüsszelbe és egyben Moszkvába is.

2015. május 12. 18:12
Nagy András
Új Szó

„Hiába volt ott a kínai államfő, a média azt figyelte, ki jött el az EU-ból. Az az uniós tagállam, amely hajlandó volt legfelsőbb szinten képviselni magát, nagyon fontos üzenet küldött Brüsszelbe és egyben Moszkvába is. Mégpedig azt, hogy Putyin Oroszországával nincs az égvilágon semmi baj, simán el lehet menni hozzá parolázni.

Robert Fico volt az egyetlen uniós kormányfő Moszkvában, miután a görög miniszterelnök az utolsó pillanatban lemondta a látogatást. Rajta kívül Miloš Zeman volt jelen, de a cseh államfőt valószínűleg nem tekintik teljesen komoly politikusnak, Robert Ficót viszont igen. A közelmúltban még a magyar média is gyakran Orbán Viktorral állította szembe Ficót, hogy míg a magyar miniszterelnök folyamatosan behódol az oroszoknak, a szlovák kormányfő nagyon jól lavírozgat. Eddig sose sikerült egyértelműen rábizonyítani, hogy Moszkva felé húzna a szíve. Most viszont Orbán tudta, miért nem megy Moszkvába, miért csak a külügyminiszterét küldte el. Magyarországnak elég sok magyarázkodni valója van, így megértették, hogy a moszkvai kirándulás tényleg csak olaj lenne a tűzre.

Ficónak ilyen problémája nem volt, így aztán a szíve szerint cselekedett. Miroslav Lajčák külügyminiszternek eddig mindig sikerült meggyőznie az uniós és az atlanti partnereket, hogy Szlovákia pontosan tudja, hol a helye, ám most neki is egy kicsit többet kell majd magyarázkodnia főnöke miatt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50.50
2015. május 12. 23:11
Hát ez tényleg nagyon érdekes, mandis pubikák. De szerintem Merkel és Kerry moszkvai útja talán jelentősebb. Az ciki, pubikák?
Box Hill
2015. május 12. 20:27
Szóval a Nyugat most már bevallottan rájött, hogy kár volt az oroszokat győzelemhez segíteni. Slow coaches.
Sikulin
2015. május 12. 20:20
Büdös jenkik, kik a seregükbe úgy toborozzák a katonákat, hogy a köztörvényes bűnözőknek fölkínálják a szolgálatot a sitt helyett (így csak nyerhetnek a dolgon, mert ha elhullik valahol akkor nem kell etetni otthon a börtönben), mindenhol ott vannak! Saját maguk dicsekednek vele, hogy annyira megszállták már a világot, hogy fél órán belül közbe tudnak avatkozni bárhol! Nem hittem volna, hogy a rendszerváltás azt fogja jelenteni, hogy még jobban kell picsát nyalni, csak másikat...
saddlenode
2015. május 12. 19:59
minden EU-s kormanyfonek ott lett volna a helye, a Vörös Hadsereg szabaditotta föl Europat a fasizmus alol. kb. 25 millio szovjet (nagyreszt orosz) allampolgar halt meg a haboruban - talan illene fejet hajtana elottük. szegyelhetik magukat a nyugati hatalmak vezetoi hogy nem mentek el, miközben Ukrajnaban egy fasisztakat is tartalmazo kormanyt tamogatnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!