Demokraták! Bojkottra!

2015. május 07. 08:17

Már a Charlie Hebdo ellen elkövetett párizsi merénylet után is látszott, hogy Orbán nem a terrorizmus ellen, hanem a „másfajta” emberek és vallások megjelenése ellen nyilatkozik meg.

2015. május 07. 08:17
Lázár András
Népszava

„Már a Charlie Hebdo ellen elkövetett párizsi merénylet után is látszott, hogy Orbán nem a terrorizmus ellen, hanem a »másfajta« emberek és vallások megjelenése ellen nyilatkozik meg. Mostani levelét is olyan hamis, félrevezető felütéssel indítja, mintha a bevándorlás és a terrorizmus azonos lenne, s védekeznünk ez utóbbitól úgy kellene, hogy elzárkózunk az előbbitől. A következő bekezdésben már a »megélhetési bevándorlók« hangsúlyosan »törvénytelen« határátlépéséről van szó, akik menekültnek állítják be magukat, pedig csak a »szociális juttatásokért« és a »munkalehetőségekért« jönnek Magyarországra.

A Népszava olvasójának tudnia kell, hogy mind a szociális juttatások, mind pedig a munkalehetőségek területén Magyarország csaknem a legrosszabban teljesítő ország az EU-ban, s ezért aztán a menekültek nem is éppen hazánkat tekintik célországnak. A miniszterelnöki levél hamis beállítása egyszerre szolgálja az idegengyűlölet gerjesztését és a kormányzati sikerpropagandát.

Magyarország megroppant miniszterelnöke – figyelmen kívül hagyva a menekültek megsegítéséről szóló nemzetközi egyezményeket is –, a bevándorlást az országunk elleni fenyegetésként mutatja be. »Nem fogjuk hagyni, hogy a megélhetési bevándorlók veszélyeztessék a magyar emberek munkáját és megélhetését« – uszít a menekültek humánus megsegítése ellen Magyarország magát kereszténynek valló miniszterelnöke; aki láthatóan megfeledkezett arról, hogy a múltban hány alkalommal nyújtottak üldözött honfitársainknak menedéket a nálunk fejlettebb és demokratikusabb országok. (...)

Akik humanisták, akik valóban demokraták, akik valóban keresztényként vagy bármely más vallás követőiként akarnak segítséget nyújtani az elesetteknek s menedéket az üldözötteknek, akik a biztonságot saját nemzetünk és a többi nemzet közös értékeként fogalmazzák meg, azok mind bojkottálni fogják Orbán Viktor gyalázatos, félrevezető, populista »nemzeti konzultációját«!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
heep
2015. május 07. 11:43
Ez most tényleg mind a három demokratát bojkottra szólítja fel (bár az egyikük most éppen külföldön dolgozik/él). Beleremegne az ország.
MZ/X
2015. május 07. 11:02
Ketrecbe a "demokratákkal"...
kukagyerek
2015. május 07. 10:44
Öreg! Nem kellene ezt a "demokrata" jelzőt erőltetni, mert az emberek 98 százaléka undorodik tőle, mint a sz@rtól! Már mindenki tudja kik azok a "demokraták" és mi fáról terem "demokráciátok".
Bokros Birka
2015. május 07. 10:36
Demokra-ta-ta-ták bojkottáljuk az erdélyi Magyarokat azok úgy se szavaznak ránk, hozzunk helyettük rászoruló munkakerülőket meg broki fosztogatókat azok biztos nagy libsi demokra-ta-ta-ták lesznek. Ráadásul nem teszik tönkre a nyugdíjrendszert, a szociáéis támogatásokat, nem veszik el a munkahelyet, mert nem dolgozni jönnek. Na értitek már Népfarka olvasói!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!