Európai bevándorlás: Nekünk van igazunk!

2015. május 19. 15:40

Ha az EU balliberális elitje tovább ragaszkodik a „nyitott kapuk” politikájához, a kvótarendszer nagyjából ezt jelentené, akkor csak az EU-ellenes protesztpártoknak a malmára hajtaná a vizet.

2015. május 19. 15:40
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Mozgástér

„David Cameron, vagy a Fidesz 2010 utáni példája mutatja, hogy valós társadalmi problémákra mérsékelt jobboldali pártok is tudnak megfelelő, és a szavazók többségének támogatását élvező megoldást nyújtani. Erre máshol is égető szükség lenne.

A gazdasági bevándorlás ugyanis idestova olyan kritikus tömeget ér el, amit már a leggazdagabb tagországok sem tudnak kezelni. Brüsszel a kvótarendszerrel el akarja kenni a problémát, ám a választási kampány lázában égő nagy tagországok (Lengyel-, Spanyol- és Franciaország) erre most egyáltalán nem vevők. Továbbra is nemzeti hatáskörben akarják a bevándorlás kérdését tartani.

Ha az EU balliberális elitje tovább ragaszkodik a »nyitott kapuk« politikájához, a kvótarendszer nagyjából ezt jelentené, akkor csak az EU-ellenes protesztpártoknak a malmára hajtaná a vizet.

A britek és mi, magyarok ezt már tudjuk. Most Brüsszelen a sor, hogy beismerje: Nekünk van igazunk, amikor jól felfogott nemzeti érdekünket és az EU jövőjét védjük!”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2015. május 19. 20:52
A Bermudai Konferencia, 1943. április 19-30 között, foglalkozott az Európában üldözött zsidók befogadásáról. Sem az USA bevándorlási kvótája, sem a palesztinai angol mandátum zsidókra vonatkozó bevándorlási tilalma nem változott általa. Scott Lucas (Dem.) amerikai delegátus például összegezte az amerikai State Department és az angol Foreign Office véleményét, miszerint a zsidók nagyarányú kivándorlása nagy veszélyt jelentene. „Ha a megkeresések Németország felé a zsidók kiengedéséről túl erősek lennének, akkor esetleg pont az történne. – mondta. Hozzátette: „Hitler esetleg kihasználná a lehetőséget a 100,000 zsidó határon való áttételére vagy arra, hogy bejelenti: egy bizonyos napon egy bizonyos kikötőbe küldené a százezret, ahonnan hajóitokkal elszállíthatjátok őket.” (David S. Wyman: The Abandonment of the Jews, America and the Holocaust, 1941-1945, The New Press, 1998, 356.old.)
Mich
2015. május 19. 18:34
Éppen nézem a "vitát" az EP-ben (a bevándorlás helyett Magyarországról)... ...mit "gittegylet"... igazi Bolondok háza...! ...és egyetlen szó sem esik arról, hogyan akarják megoldani a tömeges migráció (és a terrorizmus) okozta válságot...
gregoripehh
2015. május 19. 18:30
Idióta, a lengyel kormány liberál-konzervatív, és a francia cucilista és mindkettő nem akarja a kvótát. Akkor mi köze a ballibsiknek a kvóta bevezetéséhez? A német kormány ráadásul konzervatív-cucilista és akarja a kvótát. Mit hazudozol itt?
Box Hill
2015. május 19. 18:16
Mai hír a Népszavából: "A francia köztársasági elnök kiemelte, hogy a gazdasági okok miatt bevándorló emberek "nem maradhatnak Európában", a menekültstátusszal rendelkező személyek esetében pedig a terhek "megosztására" van szükség..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!