Készséggel elhiszem, hogy Orbán Viktor vak

2015. május 26. 16:27

A nagy elszámoltatási hullámban, az elmúlt öt év alatt egyszer meg nem nézték, hogy az Altus amúgy belefolyt-e a politikába. Gyurcsány felszínen maradása Orbánnak „egy lottóötös”.

2015. május 26. 16:27
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

Az Altus uniós megbízása pontosan olyan botrányos, mintha Kaczynski, Sárközy, Ponta, vagy Seszták cége nyerne megbízást a fejlesztési költések monitorozására. Bármely tagállam, bármely vezető pártpolitikusának cége ilyet nem nyerhet. Pont. Akkor sem, ha a cége szakmailag kitűnő, akkor sem, ha üzleti működését szépen elválasztja a politikai tevékenységétől.

A magyar miniszterelnök viszont tovább ment. Szerinte a vak is látja, hogy üzleti megbízásnak álcázott formában uniós pénzt adnak egy olyan cégnek, amely egyértelműen pártpolitikai célokra is használja ezeket. Azt én készséggel elhiszem, hogy Orbán Viktor vak, viszont a helyzet úgy áll, hogy a nagy elszámoltatási hullámban, az elmúlt öt év alatt egyszer meg nem nézték, hogy az Altus amúgy belefolyt-e a politikába, voltak-e összeférhetetlen megrendelései. Magyarul arra, amit most a miniszterelnök állít, momentán semmiféle bizonyíték nincsen.

Orbán Viktor kormánya képtelen volt arra is, hogy kellő időben jelezze Brüsszelnek: elfogadhatatlan ha egy vezető pártpolitikus cége nyer monitorozási megbízást. Talán nem véletlen az elszámoltatás elmaradása és talán még jól is jött a Fidesznek a brüsszeli döntés: Gyurcsány felszínen maradása Orbánnak »egy lottóötös«, s egy kis gyurcsányozással mindig újra lehet hevíteni a kiábránduló tábor lelkesedését. Ezek után viszont előhúzni a DK állami támogatásának megvonását, egész egyszerűen egy aljas, alávaló blöff. Ha megteszik, a végén még kénytelen leszek kiírni: je suis DK

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2015. május 27. 10:42
Orbán nagy igérete volt a választási kampányban az elszámoltatás, holott már akkor tisztában volt vele, hogy ebből semmi nem lesz, főleg a szándék hiányában.
moricka13
2015. május 27. 08:56
Schiffer Tiszta Beszéd: Je suis DK! Téved, amikor állítja, hogy Gyurcsány csak úgy maradt felszínen. Marionett bábosok úsztatják a vízen és a klánnal együtt betyárból akarnak nem pandúrok, hanem Brüsszel jól fizetett perzekutorai lenni. A természet rendje szerint okafogyottá váltak, a kamu baloldaliak, a jobb kéz civilek de még az LMP is, tapsolhatnak, integethetnek nekik, lehetnek fegyver vagy táskahordozóik: a zászlót továbbra is hamis próféták viszik és akarják vezetni a népet Kánaán felé.
moricka13
2015. május 27. 08:28
Készséggel elhiszem, hogy Schiffer nem vak, hanem világtalan. És milyen jót röhög a fényképen, remélhetőleg saját magán!
Dénia
2015. május 27. 06:59
"Gyurcsány felszínen maradása Orbánnak „egy lottóötös”." Ebben maximálisan igazad van. Csak ott folysz széjjel megint, hogy egyrészt határozottan kijelented, hogy ilyen megbízást az eu egy párvezető cégének nem adhat és pont, másrészt meg elítéled a kormányt azért, hogy felveti a dk állami támogatásának megvonását. Amit úgysem tudnak megtenni sajnos, mert nincs rá törvényes lehetőség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!