Nem azt mondták Viktor, hanem hogy...

2015. május 29. 14:48

Ötévértékelőt tartott Orbán Viktor. Azt nem tudjuk, hogy ez mit jelent, de nyilván, ha el akar mondani valamit a miniszterelnök, kell ilyet tartani. Mondjuk ehhez képest nem nagyon mondott semmit.

2015. május 29. 14:48
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

A másik mondatában Orbán azzal bizonyította, hogy jól működik a közmunka-rendszer, hogy a cigányok végre nem a segélyért, hanem a közmunkáért tüntettek, de arra Orbán nem emlékezett, hogy hol. Nyilván nem emlékezett, hiszen a Jobbik vezette Tiszavasváriról volt szó, cigány honfitársaink pedig azért tüntettek, mert az Orbán által vezetett magyar közigazgatás elrontotta a kiutalást, és így tévesen »hívtak be« közmunkára számos állampolgárt. Ha felidézzük az akkori mondatokat, nagyjából azt mondták a tüntetők: dolgozni akarunk, és ha nem kapunk munkát, éhen halunk. Ha én lennék a miniszterelnök, azért erre annyira nem lennék büszke.

A beszéd érdemi részében Orbán két új dolgot mondott. Egyrészt elismerte, hogy hibázott a kormány a netadónál. És pont ennyi jutott a hibák elismerésére. Csak az gond, ennél egy kicsit több hibáról van szó: korrupcióról, szegénységről, állami alkalmazottak éhbérért való foglakoztatásáról, szétvert egészségügyről és oktatásról. És igen, van amiben az előző kormányok is hibásak, de 5 év kormányzás után, abban, hogy Magyarországon a humán ágazatok a halál szélén táncolnak, talán van némi hibája a mostani kormánynak is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2015. május 30. 13:21
Olyanoknak,akiknek szövegértési problémái vannak/Pl. Jámbor András/ tényleg nem mondott semmit. Tetézi a bajt,hogy amikor más beszél/nemcsak Orbán/,azt sem értik! Már önmagukat sem!!
malakka
2015. május 30. 12:05
Nemtom jól olvastam-e, hogy valamilyen tüntetésen a cigány honfitársaid azt ordítozták volna, hogy dolgozni akarnak?? Ez feldobta a napom :)
Wendriner
2015. május 30. 07:03
Napijámbor, napibéndek.
várúr
2015. május 29. 22:46
Nem tudja, mint jelent az öt, az év, az értékelő és a szókapcsolat, amit Orbán sose használt. Szerző saját magát nem érti. Ezt megosztotta velünk és sokakkal. Sok ilyen kis önérvényesítő figura erőlködik a klaviatúrán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!