Pojáca a majomketrecben

2015. május 12. 14:32

Aki azt hitte, hogy a magabiztos felkészületlenség és a bántó amatörizmus végleg a megboldogult Nap-Kelte szocreál bútorai között maradtak, az valószínűleg egy adást sem látott még a „Havas a pályán” című műsorból.

2015. május 12. 14:32
Első Kézből
Nyugati Fény

„Aki azt hitte, hogy a magabiztos felkészületlenség, a bántó amatörizmus és a túlterjengő riporteri egók végleg a megboldogult Nap-Kelte szocreál bútorai között maradtak, az valószínűleg egy adást sem látott még az ATV »Havas a pályán« című műsorából. (…)

Lehet, hogy csak az idő szépíti meg, de Havas Henrik pöffeszkedő arroganciájának egykor volt valami bumfordi bája. A rendszerváltás környékén lehetett valami imponáló abban, ha egy médiamunkás nem a megszokott simulékony alázattal beszélt a méltóságos tisztségviselőkkel.

Ebből a sármból mára egy kiégett ripacs sziluettje maradt, aki végleg belekozmált élete egyetlen szerepébe. Havas Henrik itt maradt nekünk, mint a régen megszűnt állami vállalatok fényreklámjai a budapesti háztetőkön, hogy önmagát legombolyító kötött mackóként, saját mítoszát még életében lerombolja. (…)

Senki nem tud épeszű magyarázattal szolgálni arra sem, miért kell a nézőknek hétről hétre végigkínlódniuk Havas kényszeresen berángatott, dögunalmas anekdotáit, melyeknek az égvilágon semmi szerepük nincs a beszélgetésben – mármint a riporter bennfentességének bizonygatásán túl. (Apropó: hallott-e valaki 20 évesnél frissebb sztorit tőle?)

A műsor rendszerint káoszba fullad, a vendégek be nem fejezett gondolatmeneteit minduntalan félbeszakítja a műsorvezető funkciótlan nagyképűsködése (»mellesleg a tanítványom volt«, »maga nem emlékszik, túl fiatal hozzá«, »ezt én jobban tudom«, stb.) Hiába, egyszerűen nem bírja ki, ha 30 másodpercig nem hallhatja a saját hangját.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2015. május 15. 01:00
"Mert, ha lenne jobb, magasabb színvonalú műsor bármelyik csatornán, ezt senki nem nézné." - soha nem hittem volna, hogy kínomban ráfanyalodhatok az ATV-re... de a Fidesz ezt is megoldotta!
OberEnnsinnen
2015. május 15. 00:59
Szerintem a legjobb pol. műsor a Háttér-Kép az Echo-n. Csak sajnos, ma már egyre többször ismétli önmagát. Mindig, teljes áttekintést akarnak, ehelyett egy-egy problémát, ha kiveséznének, részletesen, összetevőivel, szereplőivel, szerintem lényegesen érdekesebb lenne. Annál is inkább, mert vélhetően a nézőközönség ugyanaz. Ezért az ismétlő általános panelek kezdenek unalmassá válni. Egy-egy problémakört kellene körüljárniuk. Azt hiszem, félnek, hogy retorziók érik őket "valahonnan", ha konkrétan, részletesen, a történések sorrendjében folyamataiban mutatnák be a világ eseményeit.
OberEnnsinnen
2015. május 15. 00:59
Okos (bölcs?) vagy... Nekem is ezt kellene.
C.Dömötör
2015. május 15. 00:59
Végső soron igaza van. De nem fontos televíziót nézni. Én például olvasok, és nem is csalódok. A focimecset ma megnézem (Bayern-Barcelóna), de különben a feleségem nézhet amit akar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!