Ki a szélsőséges?

2015. május 05. 10:53

Ponta bizonyára azt reméli: amíg a bevándorlókkal kapcsolatosan a nyugati füleknek tetsző álláspontot hangoztat, addig sem fogják az őshonos kisebbségekkel való bánásmóddal kapcsolatos kérdésekkel „zaklatni”.

2015. május 05. 10:53
Balog Levente
Krónika

„Victor Ponta miniszterelnök gyakorta próbál a modern, toleráns, »európai« politikus szerepében tetszelegni. (...)

Olybá tűnik, hogy Ponta, akit a nyugati kancelláriákon és Brüsszelben még mindig gyanakodva figyelnek, kétségbe vonva a jogállamiság iránti elkötelezettségét, most éltanulóként akar viselkedni, és a jól hangzó, mainstream álláspontot felmondva próbál baráti fejsimogatásokat kicsikarni a nyugati vezetőktől.

Csakhogy a lóláb kilóg, hiszen az a kormányfő populistázik és szélsőségesezik, aki eleve egy kisebbségellenes lépéssel, a MOGYE magyar főtanszékeinek megtorpedózásával került hatalomra, és akinek kormányzása idején megszaporodtak a román hatóságok magyarellenes lépései. És akinek külügyminisztere olyan »kisebbségvédelmi« konferenciát szervezett, amelyre például a magyar kisebbség képviselőit meg sem hívták.

Ponta bizonyára azt reméli: amíg a bevándorlókkal kapcsolatosan a nyugati füleknek tetsző álláspontot hangoztat, addig sem fogják az őshonos kisebbségekkel való bánásmóddal kapcsolatos kérdésekkel »zaklatni«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2015. május 05. 17:21
Tipikus román, sunyi, de legalább aljas, és következetlen. Európa legnagyobb kisebbsége a magyar... Most hogy majdnem minden ország ahol magyarok élnek eu tag lett, nézzük meg milyen irányban változott a kisebbségek helyzete? Azt mondották annak előtte a politikusok, hogy ne feszegessük a nemzetiségi kérdéseket, hanem siessünk, hadd lobogjon a hajunk, igyekezzünk és ha lehet már tegnap lépjünk be a fejlett demokratikus haladóan felvilágosult euba, ahol ezek egycsapásra megoldódnak, mintegy okafogyottá válnak. Hiszen a fejlett, érett demokratikus, haladóan felvilágosult euban, ahol mindennek megvan már a kultúrája aminek nálunk még nincsen, minden tagot ugyanolyan szigorúan fognak rákényszeríteni a törvények betartására, és nem tehetik meg azt sz elnyomást és kisebbségüldözést, amit eddig tettek. Hiszen akkor kiiratkoznának a fejlett demokratikus haladóan felvilágosult népek sorából. És ezt a fejlett, demokratikus, haladóan felvilágosult és objektív eu rigorózusan, következetesen számonkéri.Kivéve amikor európa legangyobb kisebbségét a magyart éri üldözés. De ne szélsőségeskedjünk amikor elveszik a szlovákok az állampolgárságot, a románok milliós büntetést rónak ki a magyar utcatábák ellen, hanem legyünk elnézőek, hiszen mindannyian eu tagok vagyunk és nem illik. Mit fognak szólni a többi népek. Sőt a biztonság kedvéért már előre szégyeljük magunkat.
tóth mária
2015. május 05. 12:50
Ez úgy igaz, ahogyan a szerző leírta! ennyi.
alex.leopardi
2015. május 05. 12:23
ennyi,kár ragozni
Ellensúly
2015. május 05. 11:35
Sajnos a magyar politika példát vehetne a románoktól, szlovákoktól diplomáciából. Szomszédaink a Jobbikénál is sokkal szélsőségesebb, kulturális népirtást végrehajtó politikát valósítanak meg, miközben sikerül igazi européernek látszaniuk. Budapest ezzel szemben még a saját nemzeti érdekeiért sem áll ki, Nyugaton mégis orrba-szájba azt hazudják, hogy Magyarországon félniük kell a kisebbségeknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!