Hogyan küzdjünk a Jobbik ellen?

2015. április 14. 16:38

A tapolcai választás eredménye annyit mutat, hogy a Jobbik képes egyéni választókörzetet nyerni Magyarországon, se többet, se kevesebbet.

2015. április 14. 16:38
Varga Áron
hvg.hu

De ez önmagában nem elég. A legfontosabb ugyanis a Jobbikkal vitatkozók esetén a felkészültség. A Jobbik nem egyszer lengette be az EU-ból való kilépés lehetőségét, emlékezzünk például Novák Előd uniós zászlóégető akciójára. Egy felkészült politikus vagy riporter sorolni kezdheti ennek katasztrofális gazdasági következményeit – egy felkészületlen erre nem képes. De más példával élve: Vona Gábort könnyedén bele lehet zavarni abba, hogy a párt csendőrség-koncepciója semmiben nem különbözik a jelenleg is létező készenléti rendőrségtől, a Jobbik „gazdaságpolitikusait” az államadósság vissza nem fizetésének gondolatába, és így tovább. Arra kell rámutatni, hogy itt lózungok versengenek tényekkel, és utóbbiak stabilabb lábon állnak.

Hasonló eszköz lehet a szélsőjobboldali politikusok múltjának leleplezése és a nevetségessé tétel is. Tévedés azt hinni, hogy a Jobbik előretörésével ez utóbbi lehetetlen küldetéssé válik. A pártnak nincsen olyan médiuma és fóruma, ahol ne hangoznának el hajmeresztő kijelentések. A legszebb talán a cigányellenes kijelentéseket tevő Jobbik-képviselő volt, akit Vona Gábor pártelnök „büntetésből” a Jobbik egy cigány származású tagjához küldött el nyaralni – akiről pedig az derült ki, hogy antiszemita. Nem kell sokáig keresgélni ahhoz, hogy hasonló történetek sora dőljön ki a Jobbik szekrényéből, elég csak KGBélára gondolni. Ki szavazna szívesen egy olyan figurára, akiről széles körben ismert – jelenleg nem az –, hogy az orosz érdekeket szolgálhatja a magyar érdekek helyett?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kasperl
2015. április 15. 10:56
Miért akar a HVG, egy lap a Jobbik, egy párt ellen küzdeni? Holnap majd kijön a tejfölkészítők országos tanácsától a "hogyan küzdjünk a jegesmedvék ellen" című cikk? Ők csak tájékoztassanak minket a Jobbikról de ne küzdjenek már ellenne. Itt ebben az országban mindenki szereptévesztésben van.
kispufi
2015. április 15. 10:06
szerintem a széllibbantak leghatásosabb fegyverként a jobbik ellen a kurva nagy kussolást választhatják. minden ellenkező esetben radikális valóságontúli idiotizmusukkal a maguk fanatikus belbrancsán kívül esőket egyenesen löködik a jobbik irányába.
kaktuszvirág
2015. április 15. 04:42
Minél jobban szidjátok a Jobbikot,annál többen fogunk rájuk szavazni.Ha nektek ennyire nem tetszik,akkor csak JÓ lehet!
Szúnyog
2015. április 15. 00:10
Na ez egy jó topic. Kár, hogy nem tudok több "tetszik"-et nyomni némelyik hozzászólásra. Kollégák, leköröztétek a kabarét! Áronka meg elsunnyoghat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!