A gyermeki mosoly

2015. április 08. 12:15

Minden diktátor, minden diktatúra a mosolygós gyerekarcok mögé bújva próbálta eltitkolni igazi természetét.

2015. április 08. 12:15
Szüdi János
Népszava
Azért kell hároméves korban minden gyermeknek óvodába járnia, hogy jusson minden kormányablak elé gyermekdíszlet. Azért kell hároméves korban minden gyermeknek óvodába járnia, hogy ne a szülő tömje tele a fejüket hazug mesékkel Piroskáról meg farkasról, hanem az állam töltse teli elméjüket a hatalom nagyszerűségéről szóló mondókákkal.
 
Minden diktátor, minden diktatúra a mosolygós gyerekarcok mögé bújva próbálta eltitkolni igazi természetét. Nincs ez másképpen nálunk sem. A közigazgatás jól, rosszul végzi a munkáját. Engedélyez, igazol, ellenőriz, büntet. A közigazgatás végrehajt. Végrehajtja azokat a törvényeket, amelyeket az Országgyűlés elfogad. A közigazgatás munkáját a törvények határozzák meg, amelynek tartalmáért nem felelős a hivatalnok. A hivatalnok csak megvonja a segélyt, mert ezt írja elő a törvény. A hivatalnok csak kizár a közmunkából, csak kitilt a közterületről, csak elrendeli a kilakoltatást, csak megvonja az iskoláztatási támogatást, mert ezt írja számára elő a törvény. A hivatalnok lehet, hogy szánakozik, de teljesít.
 
 
 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsusztina
2015. április 09. 06:34
Már 28 évesen osztályvezető volt a diktatúrában. És ez szövegel. Hogy nem kap hányingert saját magától ... De bizonyára kap.
antioxi
2015. április 08. 21:24
Ez hülye.
Peter8811
2015. április 08. 20:24
És a demokratikus gumilövedékhez mit szóltál faszfej bácsi?
Peter8811
2015. április 08. 20:22
A Nép fasza még él?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!