A Színházi Kritikusok Céhe kilép a Magyar Színházi Társaságból

2015. április 09. 12:35

A Színházi Kritikusok Céhe elfogadhatatlannak tartja, hogy a Magyar Színházi Társaság a kritikuscéh delegáltja mellett nem állt ki, valamint a céh vezetőségének megkérdezése nélkül beleegyezett más kritikus meghívásába.

2015. április 09. 12:35
Színházi Kritikusok Céhe
Színházi Kritikusok Céhe

„A Színházi Kritikusok Céhe elfogadhatatlannak tartja, hogy miután a Pécsi Országos Színházi Találkozó eddigi gyakorlata szerint zsűritagnak jelölte egyik tagját, akit a Magyar Teátrumi Társaság nem fogadott el, a Magyar Színházi Társaság (MSZT) a kritikuscéh delegáltja mellett nem állt ki, valamint a céh vezetőségének megkérdezése nélkül beleegyezett más kritikus meghívásába. Mindez nyilvánvalóvá tette, hogy az MSZT képtelen tagjai érdekeinek képviseletére, ezért a Színházi Kritikusok Céhe ezennel kilép a Magyar Színházi Társaságból.

Budapest, 2015. április 9.

A Színházi Kritikusok Céhe elnöksége:

Herczog Noémi, Jászay Tamás, Tompa Andrea”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2015. december 19. 10:32
Ismét csak elmorzsoltam egy könnyet.
Agricola
2015. április 22. 23:34
Ó irgalom atyja ne hagyj el! A Színházi Kritikusok Céhe kilép a Magyar Színházi Társaságból. Ki fog ezek után kiváló mérvadó kritikát szolgáltatni a Magyar Színházi Társaságnak?
1istvan
2015. április 21. 14:51
én nyomtam egy lájkot. szerintem helyes, kiléptek. semmi nem történt, kiléptek. akkor mi van? nem fognak többet kritikát írni? nem fizetik a tagdíjat? nem járnak színházba? csak a saját színházukba járnak? csak az lesz ezután rendező akit ők jóváhagynak? csak az lesz szinész? mi ez?
Wendriner
2015. április 21. 14:51
A Szarházi Kritikusok Céhe mit csinál?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!