A Fidesz és a Jobbik rivalizálásának martaléka lesz az ország

2015. április 17. 21:54

Amíg a demokratikus pártoknál nem történik radikális vezetőváltozás, amíg nem támadnak bizalomra méltó tehetségek, addig nincs remény, hogy a Jobbikon kívül a kormányzatnak esélyes kihívói támadjanak.

2015. április 17. 21:54
Sándor Iván
Népszabadság

„Az MSZP a harmadik helyre süllyedt. A DK jó esetben a két világháború közötti Rassay-párt szerepét töltheti be. Ágálhat a parlamentben minden hatás nélkül. A demokratikus tábor növekedése elképzelhetetlen a civil lakosság, s a kormányzattól megcsömörlött demokratikus jobboldaliak nélkül. Amíg a demokratikus pártoknál nem történik radikális vezetőváltozás, amíg nem támadnak bizalomra méltó tehetségek, addig nincs remény, hogy a Jobbikon kívül a kormányzatnak esélyes kihívói támadjanak. A demokratikus pártoknak végre olyan szellemi potenciálra van szükségük, amely segíti őket szembenézni azzal a mindmáig megválaszolatlan kérdéssel, hogy legalább nyolcvan éve miért nem találja a magyar baloldal, a magyar liberalizmus azokat a célokat, azt a nyelvet, amellyel hatásosan megszólíthatja az antidemokratikus hagyományok mentalitásvilágában nevelődött választókat.

Miért veszítette el a bizalmát a baloldalban a választók nagy része? Miért nem tudták szorgalmazni az országra veszélyes időkben, amiként a mában, a konzervatív demokratákkal való összefogást? Persze a múltjukkal való szembenézés ugyancsak kötelezettsége a demokratikus jobboldalnak. Miért volt bukásra ítélt Antall József és Szabó Iván is? Mindezek kimondásra, megválaszolásra, megoldásra váró kérdések. Különben évtizedekre a Fidesz és a Jobbik rivalizálásának martaléka lesz az ország. Az utolsó utáni pillanatban vagyunk. Látni kell a látható mögötti, egyelőre láthatatlant. Keresni kellene az érthetetlen mögötti megértendőt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toyoda
2015. április 19. 20:28
"A Fidesz és a Jobbik rivalizálásának martaléka lesz az ország. " Inkább mint a zsidóké!
antioxi
2015. április 19. 19:12
Nem megfelelő vezetőt kell találni a "baromira demokratikus ellenzékieknek" hanem megfelelő programot.
lajkakutyus
2015. április 19. 18:34
Nehéz lehet a sok antifasiszta, kommunista munkásőr koszfészeknek szembesülni azzal, hogy végleg elkotródhatnak.
császár
2015. április 19. 10:55
Látni kell persze, hogy hol is kellene az a vezetőváltás! Mi is az a baloldalinak nevezett valami? Lehetségesnek gondolhatjuk-e, hogy egy olyan választmány amelyik a zsákmányszerzésre szövetkezett, megválasszon egy olyan vezetőt, amelyik az ő pozíciójukat veszélyezteti. Nem, ez lehetetlen. Gyurcsányt is kivágták amint felsejlett, hogy ezt akarja. Majd, ha már semmi pénz nem lesz benne és mindenki otthagyja a pártot és a vérszívók leválnak róla, talán akkor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!