A nagy ráébredések kora lejárt

2015. április 15. 07:14

A régivágású nyilaspistákat, az ex-skinhead jobbikosokat Vonagabi rendre átnevelő táborba küldi, talán ha Szegedi Csanádról ma derülne ki, hogy nagyanyai felmenője izraelita, most ő lenne a párt díszzsidója alelnöki rangban.

2015. április 15. 07:14
Piréz Róbert
Tutiblog

A Jobbik most – felhőtlenül örülve az első és igazi egyéni parlamenti mandátumnak (Molnár Oszkáré olyan készzoltános volt 2010-ben) – igazolva látja az elmúlt másfél év cukisodásos, néppártosodásos elmozgását a radikalizmusból. A régivágású nyilaspistákat, az ex-skinhead jobbikosokat Vonagabi rendre átnevelő táborba küldi, a köpködőknek virágot kell vinni, talán ha Szegedi Csanádról ma derülne ki, hogy nagyanyai felmenője izraelita, most ő lenne a párt díszzsidója alelnöki rangban, mutatva ezzel, hogy az antiszemitizmust nemhogy maguk mögött hagyták, már nem is emlékeznek rá, hogy néhány évvel ezelőtt még az ELTE ajtósi utcai kollégiumában a billiárdasztalon énekeltek csontrészegen náci katonai indulókat.

 
De tegyük fel, hogy a Jobbik tényleg megváltozott, maguk mögött hagyták a cigányellenes jelszavakat, a pattanásos külterületi kamaszgyerekek antiszemitizmusát, az oroszokat se kedvelik jobban ezentúl, mint azokat, akik sosem akartak megszállni és kirabolni minket. Szóval agyilag rendben vannak, lehet rájuk ugyanúgy szavazni, mint a politikai játszótér hagyományos szereplőire. Tegyük fel, de akkor mi van? Az égadta világon semmi. Se félni nem kell tőlük, ugyanolyanok lesznek, mint egy amatőr Fidesz kormányzati tapasztalat nélkül, viszont szavazni se nagyon érdemes rájuk azoknak, akik meg akarták haladni az elmúlthuszonötévet vagy éppen csendőrökkel veretni a cigányokat.

Ha viszont nem változott semmit, csak a külcsínről próbálják eltüntetni a neonáci bőrhibákat, akkor végképpen ne irigyeljük a Jobbiktól ezt az egyetlen egyéni mandátumot. Olyan kellemetlen helyzetbe került ezzel a Vonagabi, hogy három évig egyetlen hibát nem engedhet meg magának, mert azzal odalesz a »többség«, odalesz a néppártosodás, odalesz a kormányzóképesség látszata is. A Jobbik vezetőségének három évig tojáshéjon kell lépdelnie, mindezt úgy, hogy jobbról-balról minden mozdulatukat kiemelt figyelemmel követik, és se a Fidesz, se a »demokratikus ellenzék« nem lesz rest azonnal lecsapni a legkisebb tetoválásra, legapróbb facebookos zsidózásra, legpitiánerebb faszpumpázásra.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2015. április 15. 12:31
Csek egyet kérnék a helyi jobbikos propagandistáktól. Meséljek már el, kikből állna egy Jobbik-kormány? A közepesen érettségizett Novákból? Dúró Dorka családanyából? Volner kutyakiképző tiszthelyettesből? Rig Lajos nevű tetovált műtősből? A szovjet őrnagyképű KGBélából? Stb.
ormányos csillós
2015. április 15. 12:23
Na figyelj csak piréz! ehhez mit szólsz?? Két zsidó ül a hajón velem szemben. Valami rákényszerít, a most bennem forrongó tűnődések a zsidóság szerepéről, hogy erősen nézzem őket, s megállapítsam a lényüket. Az egyik lehet 62 éves, a másik 36. Lehetnek apa és fiú is, bár a mi gyakorlatlan, keresztyén szemünknek minden két zsidóban van annyi hasonlóság, amennyit ritkán látni ker. családtagok közt. Orruk, fülük nagy, szájuk furcsa, alsó ajkuk előredagad; olyan száj, amelyet mindig undorral láttam, úgy hogy el kellett fordítani róla a szemem. Hányásinger támadt a torkomban ettől a szájtól s mivel ösztönszerűleg mindig védekeztem attól, hogy a kellemetlen képzetekkel, halál, betegség, undor dolgaival foglalkozzam, nem is tudnám, miért: de most rájöttem, a megfigyelés erőszakja alatt, hogy ez az undor erotikus. Ez a száj erotikus tapadást ígér, s ez homosexuális iszonyt kelt. Szemük apró s olyan szem, amit folyton csipásnak látunk. Vastag szemöldök, középen kettős ránc. Óriási áll a fiatalnál, az öregnél viszont korcs, degenerált kiscsontú áll a lefittyent ajak alatt. A fiatal nagy álla miatt olyan pofoncsapott fej, az öreg pedig egy kis vakarcs héjafej. /.../ Nem éreztem soha külön szagát a zsidónak, de nem hiszem, hogy ne volna szaguk: faji szag, ami nekik nyilván izgató s kellemes, és más fajra izgatóan félelmes. Bűzös jelenség ez a két test. Kell, hogy valami penetráns szag jöjjön ki belőlük. Másképp nem érteni azt a gyorsan előálló fizikai rosszullétet, ami elfog a zsidók közt. Mikor a Szovjetházban voltam, ugyanolyan émelyítő hányásinger fogott el, mint mikor egyszer-kétszer a zsinagógában néztem őket, vagy egyáltalán nagy tömeg zsidót éreztem meg egy tömegben magam körül. /.../ A zsidó azonnal, egyénileg s rögtön, ebben a percben érvényesülni akar. Várakozás nélkül, türelem nélkül, beosztás nélkül rögtön, mindent, mohón akar bekapni. Nincs ideje ideálokért, eszmékért, ábrándért dolgozni, nincs ideje várni, tűrni, nélkülözni: ő amit rögtön meg tud csinálni, azt rögtön meg is csinálja. Vadul, nyersen, mindenki rovására, tele akarja szívni magát, felfúvódni, élvezni, kiélni, kéjelegni, tobzódni, hányásig zabálni és felpuffadásig uralkodni. /.../ Azt mondta egy csaknem százéves paraszt nekem a millenium évében: ,,aki nem tud tűrni, nem fog uralkodni". A zsidóság, míg tűrni meg nem tanul ideálokért, távoli célért: addig nem fog az idegen fajú néptömegen uralkodni. A zsidóság a saját faji céljaiért igen, azért tudott tűrni. Csaknem két teljes ezredévet élt át idegen fajok közt szétszórva, és nem olvadt be, nem tűnt el: fenntartotta magát a jövőre, az egész világon, a világ minden népén való uralkodásra. Ma úgy látszik, mintha megjött volna az alkalom, az ezredéves álom beteljesedésére: s mikor megjött az idő, kitűnik a cél hiábavalósága. Idegen faj idegen fajon nem uralkodhatik. Azt leigázhatja, lenyűgözheti, kiszipolyozhatja, de nem lesz vezetője." (Móricz Zsigmond: Naplójegyzetek, 1919. Bp, 2006., 177-186. o.)
ormányos csillós
2015. április 15. 12:21
mi van pirézrobi cigányfaszt kell szopnod, hogy így aggódsz értük, megparancsolta a dakota főnököd? Csurka forog a sírjában!
Kanóc
2015. április 15. 12:14
"Már jobban van! (Hű, de jól vagyok!Hűűű de jól... )" Aztán majd ha egészen jól lesz, úgy lesz zsidóbérencezve, mint a huzat. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!