Együttállások szembenállás helyett

2015. április 09. 11:11

Magam is kívülállónak érzem magam, ha a népi–urbánus, a konzervatív–liberális, a fővárosi–vidéki, a központozott–központozatlan és a rímes–rímtelen kategóriák kerülnek egymás mellé.

2015. április 09. 11:11
Pion István
Magyar Nemzet

„Magam is kívülállónak érzem magam, ha a népi–urbánus, a konzervatív–liberális, a fővárosi–vidéki, a központozott–központozatlan és a rímes–rímtelen kategóriák kerülnek egymás mellé. Vidéki származású liberális konzervatív költő vagyok, keresztény gyökerekkel – Budapesten élek, használok központozást, és költőként a rímeket sem mindig vetem meg. Az ember ilyen: elég sok minden határozza meg tulajdonképpeni maghatározhatatlanságában.

Viszont Péterfy Gergellyel ellentétben engem ez a kívülállás zavarni is szokott. (Péterfy Gergely író a Népszabadságban közölt véleménycikket Fossa címmel 2015. április 4-én, s még mielőtt az olvasó félreértené, az írás címe latinul van, erre a szerző is felhívja a figyelmet, jelentése árok, az írás pedig egy régi-régi vitát elevenít fel, méghozzá irodalmit, a népi–urbánust, megtoldva a kilencvenes évek keresztény-konzervatív–szocialista-liberális árokásásával.) Szóval nem mindennap tölt el megnyugvással, hogy ezek a kérdések valójában engem nem érdekelnek.

Mert dehogyisnem, érdekelnek.

Csak konkrétan a hideg ráz tőlük, úgyhogy leginkább hanyagolom őket, mint a vérző fejű, levágott lábú kölyökkutyákat a Facebook hírfolyamában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyetmondok
2015. április 09. 18:06
A magyar elit,jobb és bal oldalon egyaránt,90 után villámgyorsan jött rá arra,hogy a népi-urbánus vitából olyan hisztériát lehet csinálni,amely elfed bármi tolvajlást. Ez zajlik ma is,meg-,és szétfeszítve bármi lehetőséget,amely a magyarság modern nemzetté válásához vezetne. Gyalázat az egész,de működik sajnos.
kispufi
2015. április 09. 12:56
józan idealizmusnak mondanám ezt. meg még azt, hogy ebből kellene sokkal több.
Antigoné
2015. április 09. 12:14
Sajnos Péterfy burkoltan azt mondta, hogy azért nincs jobboldali értelmiség,mert tehetség csak a baloldalon van, a másikon csak urambátyám díjosztogatás. Kár, hogy ez a naiv fiatal költő ezt nem vette észre,és még nagyobb kár, hogy legnagyobb sajnálatomra, igazam van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!