Jobbikos fordulat a Nemzetnél? Ugyan már!

2015. április 22. 08:18

Persze, biztos van olyan kormánypárti politikus, aki szerint már az ellenzékiségnek számít, hogy nem tolják majd nagy erővel az összes aktuális kormányzati bullshitet.

2015. április 22. 08:18
Lakner Dávid
Alternatíva

„Nem igazán lennék meglepve, ha a megújuló Napi Gazdaság és a Magyar Nemzet közti különbség nem lenne akkora a jövőben. Persze, utóbbitól most már több várható, hogy végre felszabadult a kormánypártok nyomása alól, és az Online vezetése is szakmai kezekbe került. (Tóth Szabolcstól messze nívósabb teljesítmény várható, mint mondjuk Élő Gábortól.) De azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy a Nemzet mostani stábja elkezd a Jobbikhoz közeledni. Épp azok maradtak a lapnál, akiknek azért volt némi tartásuk, míg a Jobbikhoz mondjuk a Célpont egykori vezetője, Kisberk Szabolcs közeledik, aki az N1TV főszerkesztője lett.

Ahogy, sajnos vagy sem, az sem feltételezhető, hogy a Nemzetben mostantól a lehető legkeményebben ütnék a kormányt - jobbról. Persze, biztos van olyan kormánypárti politikus, aki szerint már az ellenzékiségnek számít, hogy nem tolják majd nagy erővel az összes aktuális kormányzati bullshitet, nem megélhetésibevándorlóznak vagy drogosújságíróznak, amikor épp azt kell. Esetleg nem félnek majd megírni azt sem, ha mondjuk nem tetszik nekik a vasárnapi zárva tartás. Na bumm, ez sem lesz még jobbikosság. Ahogy az sem, ha Puzsér Róbert azt ecseteli, Vonáékat nem tartja már igazi veszélynek. Ettől még szerintem téved, de azért szöveget értelmezni tudni kéne.

A jobboldali sajtó átalakulását mindenesetre érdeklődéssel figyelem, és a Fidesznek csak gratulálni tudok a Nemzet-csoport ellen folytatott hadjáratához. Ezzel a szerencsétlen, nevetséges hozzáállással ugyanis sokkal jobban hozzájárult ahhoz, hogy elidegenítse magától és kormányától az említett médiumoknak dolgozókat, mint mondjuk azt Simicska tehetné bármiféle tulajdonosi nyomással. Meglesz ennek a böjtje a következő években, illetve egy esetleges kormányváltás után. Számunkra pedig a pozitív hozadéka: végre egyre több jobboldali sajtótermékben lehet majd olvasni a Fidesz értékelvű konzervatív kritikáját. Épp ideje.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2015. április 29. 23:17
Nagyon jó meglátás. A Nemzet ügye is rámutat arra, hogy szükség lenne egy új jobboldali, nemzeti pártra, mert az egyedüllét nem tesz jót a Fidesznek (lásd az elmúlt egy év ötleteit és megvalósításait). Az elmúlt bő évtizedben alapvető fontosságú volt az egy a tábor, egy a zászló gondolat, de mára megmutatkozott ennek a hátránya is. Persze nagyon nehéz lenne új pártot gründolni, épp az elmúlt egy évtized miatt, illetve amiatt, hogy ez idő alatt a szoclibek ilyen-olyan emberei (Dávid Ibolya, Bokros Lajos stb.) próbálták magukat konzervatívként beállítani. (Én a magam részéről a Fidesz és a Jobbik között látok óriási űrt, és visszasírom a kifejezetten értelmiségi pártnak számító MIÉP-et.)
Brigadéros
2015. április 24. 12:41
"Ezzel a szerencsétlen, nevetséges hozzáállással ugyanis sokkal jobban hozzájárult ahhoz, hogy elidegenítse magától és kormányától az említett médiumoknak dolgozókat, mint mondjuk azt Simicska tehetné bármiféle tulajdonosi nyomással. " ...Szerintem sajnos igaza van...
*ufó*
2015. április 24. 07:17
Hát a Fidesz és az értékelvűség az két különböző halmaz, ami nem metszi egymást még a végtelenben sem.
*ufó*
2015. április 24. 07:17
Felesleges rámutatni a kommunista tetű Fidesz hibáira, hiszen vagy totál nem értik miről van szó, mert agyilag csököttek, vagy magasról leszarják, mondván, mindig nekik van igazuk, mert csak. Hagyni kell őket elsüllyedni, majd szépen eltűnnek a pöcegödörben, ahova valók, oszt jónapot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!