„3. Fuxli
A tavasz a siller szezonja is. A szekszárdi borászok 3 éve kezdődő összefogásának köszönhetően a siller egyre inkább a figyelem középpontjába kerül és már a borlapokról sem hiányozhat. Ilyenkor tavasszal mutatják be a legújabb fuxlikat – így hívják Szekszárdon azokat a sillereket, amelyek csatlakoztak a kezdeményezéshez és fuxliként kerülnek forgalomba. Megkóstoltuk a 2014-es fuxlikat és nekünk a legjobban a Pósta, a Heimann és a Takler tetszettek. Keresd a rókát! (...)
6. Somló
Érett aromák, sós ásványosság, esetleg maradékcukor? Igen! Lesz olyan tavaszi nap, amikor pont erre lesz szükségünk. Somló egy külön világ, és mindig elvarázsol minket. A legjobb persze az, ha a somlóit a Somlón isszuk, de ha ez éppen nem jön össze, akkor üljünk ki egy pléddal késő délután a kertbe és képzeljük magunkat a hegyre. Mi ezeket kortyolgatnánk: bármit a Somlói Apátsági Pincétől, a Somlói Vándor Pincétől vagy a Hollóvár Pincészettől. (...)
10. Illatos és édes
Azt hiszed, hogy egy édes bor csak tömény, nehéz és cukros lehet? Dehogy! Ha még csak most kezded az ismerkedést a világukkal, akkor kezd a tokaji késői szüretelésű boroknál. Ezeknél a sok cukrot a magas savak és az ásványosság hozza egyensúlyba és a rájuk jellemző alacsonyabb alkohol sem nehezíti el őket. Szellőztesd, kóstolgasd és gondolkodj rajta! Lehet meglepődsz majd, amikor a kirobbanó édes, barackos aromák mögött felfedezed a friss citrusos, mentás jegyeket. Velük bátran barátkozhatsz: a Disznókő késői szüretelésű borai, Patrícius Katinka. Ha pedig továbbmennél: Oremus édes szamorodni.”