Tapolca: a győzelembe vetett hit diadala

2015. április 13. 08:47

Vonáék pedig hétfő reggel, pezsgőtől zsibongó aggyal nekiláthatnak komolyan felkészülni a kormányzásra.

2015. április 13. 08:47
Havas Jon
Jobbegyenes

„Tapolca azért számít mérföldkőnek, mert a Jobbik először nyert egyéni mandátumot, méghozzá önállóan, koalíciós kényszer (és lehetőség) nélkül. Egészen most vasárnapig a Jobbik néhány száz aktivistáján és pár ezer fős kemény magján kívül senki sem hitte el, hogy ez a párt esélyes lehet Orbán Viktor kormányának leváltására, pontosabban hogy ez az esély már rövidtávon is reális.

Ha a Jobbik most okosan és megfontoltan kommunikál, akkor egy jóval szélesebb körben is elhitetheti magáról, hogy kormányzóképes. Akiket eddig csak az arra szavazok, aki le tudja váltani Orbán Viktort elv tartott távol a Jobbiktól – és a szocialisták ölébe bőven hullott ilyen protest szavazat az elmúlt években, anélkül, hogy ezért bármit is tettek volna Orbán szidásán kívül – nos, ezeket a szavazókat most egy még »jobboldalibb« párt szívhatja át a túloldalról, miközben Tóbiás Józsefék állnak letolt gatyával, és azon vitatkoznak, melyik platformban ki fúrja meg a regnáló elnököt.

Már vasárnap este biztosak lehetünk benne, hogy hétfőn minden »jobboldali« és »független« (tehát fideszes és szoclib) elemző azt fogja magyarázni, hogy a vasárnapi választásból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, Tapolca nem Magyarország, stb. Ronald S. Lauder még a repülőgépen felturbózza a piszkozatként mentett kötelező rettegést az antiszemitizmus aggasztó növekedéséről és Magyarország várható elszigetelődéséről.

Vonáék pedig hétfő reggel, pezsgőtől zsibongó aggyal nekiláthatnak komolyan felkészülni a kormányzásra. Mert az Tapolcával együtt is hosszú és rögös lesz. A lélektani áttöréshez elég volt a hit és a tett. A neheze most következik.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2015. április 13. 10:31
"a Jobbik először nyert egyéni mandátumot" És lehet hogy utoljára.. Nyilván hogy megint a mindenki a bajnokot akarja legyőzni effektus érvényesült, tehát a szélsőbal és a szélsőjobb tábor száz százalékban megjelent a szavazáson miközben a részvétel csak 40 százalékos volt és így is szinte döntetlenre hozta a Fidesz a választást, szóval lehet tort ülni a Jobbiknak, de csináljanak róla sok fotót emlékbe..
pollip
2015. április 13. 10:30
Rig csak annyit szajkózik, hogy 40 milliárd kell az egészségügybe. Gondolom, ezt ellenzékből könnyű mondani, mert azt nem mondja, hogyan teremtené elő a pénzt. Volner mint gazdasági:-))))))))))))))
Tintamin
2015. április 13. 10:19
Jesszusom!! Vona, mint miniszterelnök. Szaniszló, mint külögyminiszter. Urbán Flórián sportminiszter. Novák Előd propagandaminiszter. Ugye csak viccel ez az ország, hogy ilyen okádnivaló senkiházi csökött náci barmokat tart alkalmasnak bármire????
Forsz
2015. április 13. 09:59
"...nem is kell bagatellizálni , de túldramatizálni sem......a tapolcai szoros eredményt" ------------------------------- Na igen, csak hogy ez nem az első fiaskó volt. Az ózdi jobbikos sikert kimagyarázták, Újpesten egy elképesztően ostoba képű, sötét, ÁVH-s múlttal rendelkező, pórázon vezethető mélybuta elvtársat szavaztak be, Veszprém már nem volt vicc, most pedig - ha ritka szorosan is, de - újabb vereség. Ez már tendenciának kezd tűnni. És miért is nem kellene ezt dramatizálni? Kell, igen kell, sőt kötelező dramatizálni, mert az ország boldogulásának újabb évei, évtizedei mehetnek rá az ostobábbnál ostobább húzásokra. 1. A Lázárt mielőbb ki kell vonni az élvonalból. Bár egy ereje teljében lévő Fidesz, egy sikere csúcsán járó Orbán úgy ítélte meg, hogy szükséges egy ilyen törtető, mindenen és mindenkin átgázolni képes és kész káder, de a gyakorlatban az elmélet nem vált be. Lázár nem csak Orbánra, de a Fideszre, közvetve az országra nézve is egyre veszélyesebb. Csak emlékeztetnék arra, ahogyan megszólalt a kampány során: "Orbánnak ott a helye" - mármint el kell mennie és személyesen részt vállalni a kampányban. Így nem szólalhat meg egy lojális harcostárs az első számú vezető kapcsán! Így csak a már félig meddig magát nyeregben érző, nyálcsurgatóan törtető karrierista akarnok szokta meggondolatlanul elszólni magát. 2. A KDNP-vel kötött pártszövetség felülvizsgálata sürgetővé vált. A ballépések mellett Semjén legutóbbi beképzelt nyilatkozata ennek szükségességét egyértelművé teszi. 3. Az utóbbi fél évben hozott intézkedések felülvizsgálata nem kerülhető meg; a visszavonás csak a vasárnapi nyitva tartás ügyében jöhet szóba, de ügyelve arra, nehogy kontraproduktívvá váljon egy ilyen lépés. 4. A budapesti dugódíj - az eddig megszellőztetett módon való - bevezetése pedig 2018-ban a biztos bukást jelenti. Megjegyzés: Orbánra ráférne egy kis relaxálás. A tapolcai választási kampányban nem a régi Orbán Viktort láttuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!