Kecskinszky Tamás Bögölyvári Chardonnay, 2013.
Dőljön hátra, pihenjen és relaxáljon. Töltsön a poharába e különlegesen szaggatott, tépett, gyűrött borból, mely kisimul, majd ismét felpöndörödik az első kortyok után. Illatában viseletes sapkák kipárolgása, gyermekkori fogócskák gyömbérre hajazó áfonyazamata, valamint útépítések bitumengőze mellett tölgyfalevél- és csülkös bableves aromák is érvényesülnek. Íze indiszkréten lopakodó, de nem üzletszerűen fondorlatos. Utóíze öblösen hangos, de nem recés. Jércemellfilével töltött Dobostorta, valamint szotyola mellé ajánljuk, de szintúgy baráti összeveszések, tettlegeségig fajuló gyűlölködések megfelelő kísérője is lehet e nagyszerű nedű. (...)
Lopovics Endre Somlói Juhfark, 2014.