A párhuzamos vonalak Tapolcán találkoznak

2015. április 16. 21:32

A Jobbik is igyekszik idomulni beszédstílusban a Fideszből kiábrándult vagy jelenleg bábállapotban lévő, régi MDF-es lelkületű, de gyakorlatban Fidesz-szavazók retorikai világához.

2015. április 16. 21:32
H. Ádám
Jobbegyenes

„Azonban jelenleg nem csak a kormány helyzete hasonlít a tíz évvel ezelőttire, hanem a jobboldali ellenzéké is.

2009-től napjainkig a Jobbik igen fontos tőkéjének a személyes jelenlét számít. A pártpolitikusok lakossági fórumai még mindig igen gyakoriak, melyek olykor nyíltak, olykor pedig a kulturális élethez köthető események »promotálóiként« kifinomultabbak és rejtettebbek. Ezek a kulturális események, melyek legtöbbször koncertekkel vannak egybekötve, dinamikailag ugyan mások, de funkciójukat tekintve nagyban hasonlítanak a Polgári Körök alapötletére. A mainstream médiafelület – gondolok itt az egyetlen nyomtatásban megjelenő hetilapra – elenyésző.

Azonban van a Jobbiknak egy erős ütőkártyája médiatéren, ez pedig az internetes felület. Amennyire a Fidesz és az MSZP nem tudta még mindig felmérni az internetes jelenlét fontosságát, a Jobbik annyira hatékonyan aknázza ki. A jobboldali ellenzék hírközlése, kampánya szinte teljes mértékben az interneten jelenik meg; és bármennyire visszásak egyes vélemények a rendszerváltás után született generáció(k)ról, így lehet őket a leghatékonyabban megszólítani. A 2007-óta feloszlatott, betiltott, kitiltott, újraalakult, szétvált, kivált Magyar Gárda pedig ha nem is olyan látványosan, mint a hőskorszakban de jelen van.

A Vona Gábor által meghirdetett új irányvonal még meglehetősen friss. Az, hogy ez az új irányvonal a párt „szélsőségeseinek” kiiktatásáról szólna, azért nem olyan egyértelmű és minden bizonnyal azért kap ez az aspektus ekkora médiaszelet, mert ezzel belső feszültséget lehet kelteni, pedig a hangsúly nyilvánvalóan nem ezen van. A Jobbik pontosan ugyanúgy vált kommunikációs stratégiát, ahogy azt a Fidesz ’93-tól, de inkább ’98-tól tette a csalódott MDF-tábor befogadására. A Jobbik is igyekszik idomulni beszédstílusban a Fideszből kiábrándult vagy jelenleg bábállapotban lévő, régi MDF-es lelkületű, de gyakorlatban Fidesz-szavazók retorikai világához.

Az a bizonyos külső tényező, a hátszél, pedig most is jelen van. Bár nem olyan könnyen emészthető formában, mint az őszödi beszéd idején, hanem Buda-Cash és Questor ügybe csomagolva.

Az építkezés és a hátszél első eredményei pedig igen hamar megmutatkoztak a tapolcai időközin az első egyéni mandátum megszerzésével.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13
2015. április 17. 04:33
Új Urak és Régi Elvtársak! Jó tudniuk, hogy elsősorban saját magához idomuljon mindenki annak érdekében, hogy először is saját magával legyen összhangban. 2018-ig még sok víz lefolyik és a kását sem eszik olyan forrón, ahogyan főzik. Lásd: DEKA /Iványi, Ferge, Lovas és a volt adós/ futtatóikkal és segéderőikkel együtt, hová lettek március 15-ig!
kjkj945
2015. április 16. 22:25
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSJR4AWBGA1GLx-PaE8QZGjPY9bVfA6tE9e5Qb1adejK6rcrA-M
Ouroboros
2015. április 16. 22:14
A rosszabbik is csak egy fidesz, csak még annál is rosszabb.
Kanóc
2015. április 16. 22:11
Van a pénz, amiért már megéri szelídülni. És olyan milliárdos geci nem sok van, akinek a nemzetpolitika mindössze pénzügyi befektetés. Egy tippem azért van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!