Nix ugribugri!

2015. április 16. 16:05

Tény, hogy az intenzív kampánybiztatás ellenére a Fidesz-szavazók majd' fele megint otthon maradt. A résztvevők döntő többsége pedig kétséget sem hagyott afelől, hogy elégedetlen a hatalom gyakorlóival.

2015. április 16. 16:05
Borókai Gábor
Heti Válasz

Mélyülő bizalmi válság jelei azonosíthatóak az éterben. Nem kis részben azért, mert a Fidesz kapcsolata meggyengülni látszik a hétköznapi valósággal, amiből téves helyzetértékelések, rossz döntések sora következett már eddig is. Rombolja a párt nimbuszát, hogy a vezérkarból néhányan győzelmi eséllyel indulhatnának a Kóka János-hasonmásversenyen, amely azonosság és a hozzá tapadó déjá vu érzés erősen ritkítja a hívek körét. És az is csökkenti a népszerűséget, hogy vannak, akik a közös ügy iránti alázat nélkül tolják arcukat a kamerákba, hogy saját maguknak szerezzenek bónuszpontokat.

És ezen a ponton el is érkeztünk a bajok centrumához. A közös ügyhöz, illetve annak mibenlétéhez. Mert ha csak az éppen aktuális pillanat megnyerése a kormányzati motiváció, akkor nyilvánvaló a mérce, a rendezőelv hiánya és a lecsúszás oka. Az erő azért van elapadóban, mert az erény hiányzik mögüle. Kapkodásra persze semmi ok. Ahogy a miniszter-elnök mondta Tapolcán: nix ugribugri. És szerintem nix kommunikációs attak. A bizalom visszanyerése amúgy is lassú folyamat. Az erőnek vissza kell találnia az erényhez. Megfontoltság, türelem és idő kell hozzá.

A jó reggeltből jobb világ csak úgy kerekedhet ki. Különben Jobbik-ország leszünk.

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. április 17. 17:03
Caipirinha 2015. április 16. 18:54 Nézd,ezt azért komoly hiba lenne ennyivel elintézni..." Jelenleg nincs több, szóval be kell érni ennyivel. A FIDESZ megnyert három szavazáson több száz helyet és elvesztett három szavazáson HÁROM!!! helyet. Most a ballibák a három három szavazást próbálják szembeállítani, holott az első három a baknokságról szólt, a másodok három a bajnokság egy-egy meccséről. Ég és föld...ettől persze még lehet baj, majd meglátjuk.
A helység galagonya
2015. április 17. 12:05
Taknyán csúszik Borókai.
trust
2015. április 17. 11:36
"nix ugribugri" Soha nem gondoltam volna, hogy Orbán Viktor így fog nyilatkozni! Nagyot csalódtam a fideszben és vezetőiben, nem most, már tavaly, sem éreztem, hogy egyetértenék velük. De Orbán ezen jelzésével örökre elveszett számomra! Ez olyan megalázó, fellengzős duma volt miniszterelnök úr! De hát, ez van!
Kanóc
2015. április 16. 22:18
Pimpike, a legpuhányabb bolsi visszhang.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!