Akaratunk ellenére

2015. március 04. 09:45

„Senkit ne lehessen akarata ellenére dolgoztatni vasárnap” – mondja éppen tizenötször az államtitkár egy ötperces interjúban.

2015. március 04. 09:45
Uj Péter
Népszabadság

Nyilván ez utóbbi a megfejtés, az államtitkár igyekszik, ahogy tanulta a klasszikus papagájmódszert, amely naggyá tette Rogán Antalt és Szijjártó Pétert is, Répássy Róbertet csak majdnem. A kommunikációs csodafegyver. Mondani, mondani, minél többször, minél gyorsabb egymásutánban, még véletlenül se jusson eszébe senkinek, hogy egyébként egyáltalán senkit sem lehet az akarata ellenére dolgoztatni, nemcsak vasárnap, de más napokon sem. Az a robot volt, amire gondolni tetszik, ’48-ban eltörölték. Persze tudom, hogy sokan tetszenek ezt sajnálni, mármint az eltörlést, de ’48-ban ezek a szabadkőmíves baloldaliak igazán nem tudhatták, mi fán terem a jó kormányzás, a szuverenitás meg a többi modern csoda, és csak úgy szabadítgattak fölfele, bele a vakvilágba, lehet, hogy brüsszeli parancsra, nem zárnám ki, summa summárum és horribile dictu: azóta is isszuk a levét.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2015. március 04. 21:17
focimeccs azért lesz? remélem. Bár olyan 50 éve nem volt az országban.
Ouroboros
2015. március 04. 18:20
Szívderítően hibátlan.
Lolka-Bolka
2015. március 04. 16:17
ja perze ti ott a neploponal 24 arat es meg kettot het napon at guriztek , hogy minden szemetet osszehordjatok a hazankrol es az itt elo emberekrol. Bolsi ivadek anyadba ....... tudod mit a rohadt proli dogoljon meg a teszopoba vasarnapi meloba....... eljen a proletariatus. mi a faszt gondolsz magadrol te artany . ( ja minima loveert) koszonhatjuk a csurhe komsziknak
brabant89
2015. március 04. 16:10
Nem akarok belemenni abba, hogy mi a szarkazmus, mi az irónia, én azt állítottam, hogy ez azért ironikus, mert NEM az akarja mondani, mint amit ténylegesen mond.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!