Puha diktatúra van Magyarországon

2015. március 17. 07:41

A politikai ellenzék még nincs börtönben, az élesen kritizálókat még nem ölik meg ismeretlen bérgyilkosok, a sajtó – körbehatárolt részében – még szabadon lehet kritizálni a jelenlegi kormányt és kormánypártokat.

2015. március 17. 07:41
Tóth Zoltán
Népszava

„Puha diktatúra van Magyarországon. A politikai ellenzék még nincs börtönben, az élesen kritizálókat még nem ölik meg ismeretlen bérgyilkosok, a sajtó – körbehatárolt részében – még szabadon lehet kritizálni a jelenlegi kormányt és kormánypártokat. Puha az a diktatúra, amely a lakosság támogatását egzisztenciális függőséggel kényszeríti ki. A puha diktatúra választási kampányában az ellenzéki politikusokat bilincsben vezetik el a legnagyobb média hírverés közepette, majd évek múltával a kormányzati sajtó hallgatása mellett kiszabadulhatnak.

Parlamentáris diktatúra van Magyarországon. Formálisan még vannak választások, amelyen - az egzisztenciális függőségbe kényszerített emberek - a zsebükön keresztül szavaznak. A »demokratikus ellenzéki politikusok« politikai csapdába estek, a parlamentben havi fizetést felvevő képviselőik nem sokban különböznek azoktól az államtól elvileg független intézmények - például a választási bizottság, a nemzeti bank, az ügyészség, vagy általában a közigazgatás - alkalmazottaitól, akiket a kormányzat szintén tetszetős fizetésekkel »kárpótol« az elszenvedett lelki és szakmai terrorért. S eközben mind a kormánypártok, mind a parlamenti ellenzéki pártok képviselői utat nyitottak a »matyóhímzéses« jobboldali szélsőséges pártnak. Lelkük rajta.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bumburi
2015. március 17. 14:29
Lófasz az ami itt van, nem diktatúra :) Pedig az kéne :)
Agnieszka
2015. március 17. 14:12
Jávor Benedek szellemi atyja. Nem annyira buta, mint inkább nagyon aljas. Ez a "még nem" fordulat Geobbels-i, bár ez az autentikus valójuk, olyan, mint mikor a "spontán" kitört taxisblokád idején az SZDSZ vezér arról értekezett, h. az MDF-es belügyminiszter (Horváth Balázs) lövetni akart. Pör volt, az SZDSZ-es veszített. Férgek, de még mindig VAN nem elhanyagolható tömegtámogatásuk. A másik agyszülemény a 4.5 millió szegény. A fele lehet igaz, annak alapján, amit lát az ember.
puszika
2015. március 17. 13:45
Azt még elviseljük valahogy Tóth elvtárs,hogy valaki választási szakértőnek nevezi magát,de hogy hülye is legyen,azt már nem!!!!
ormányos csillós
2015. március 17. 12:47
Hitler egy kedves aranyos öreg bácsi volt. Hamarosan 126. születésnapját ünnepelhetjük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!