Mindenki hozzon magával még egy kérdést

2015. március 16. 13:40

Ön szerint van bármi halvány elképzelése a kormányzásról, sőt magának a politikának a működéséről a jelenlegi ellenzéknek? Nincs.

2015. március 16. 13:40
Piréz Róbert
Tutiblog

„Népszavazási kezdeményezésekkel, amennyiben azok potens politikai szereplőktől, valódi kihívóktól érkeznek, két dolgot lehet elérni. Meg lehet vele teremteni az ellenzéki egységfrontot, megtalálni azt a legkisebb közös többszöröst az Orbán egy gecin túl, ami mellé oda tudnak állni, képviselni tudják, és legfőképpen a választók előtt hitelesen meg tudják jeleníteni. Aztán ott van a másik pont, jelentős időközi győzelmet lehet vele aratni. Különösebb kockázat nélkül oda lehet verni egyet a kormány orrára, megmutatni, hogy nincs többsége az általuk képviselt politikának, jobban tennék, ha meghúznák magukat, de minimum mondjanak le. Mert a következő országgyűlési választásokon úgyis érkezik a pofon és a taknyukon csúsznak ki a hatalomból.


Ilyen népszavazási kezdeményezés volt a fideszes, vizitdíjas, ellenzéki rezsicsökkentés. És nem ilyen volt a kettős állampolgárság tőlük független indítványa, ami – noha a többség támogatását nem ügydöntő mértékben élvezte – megosztó és nem egységteremtő kezdeményezés volt. Ezért nem is tudta magát a »négyigenes« népszavazás hibátlan győztesének eladni az akkori Fidesz, a Gyuriferi begyűjtötte magának az állampolgársági skalpot. Ünnepelt is rendesen, azóta lapogatják a hátát érte a DéKába szorult fanatikusok.

A 19 kérdés egyszerűen értelmezhetetlen. Se egységet, se győzelmet nem lehet velük aratni. Tulajdonképpen egy kérdésre és egy válaszra fordítható le e kezdeményezés. Ön szerint van bármi halvány elképzelése a kormányzásról, sőt magának a politikának a működéséről a jelenlegi ellenzéknek? Nincs. A 19 kérdés egyvalamiről: annyira akarják az ellenzéki együttműködést, közös szívnek közös dobbanását, hogy elviselik érte egymás hülyeségét. Adott esetben mindenki hozhat magával egy kérdést, akkor is, ha nyilván nem partikuláris ostobaságok mögé lehet többséget szervezni…”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya Vigyora
2015. március 17. 01:28
Nekem csak egy kérdésem van: Gurmai spórával szaporodott?
pemetecukor
2015. március 16. 17:51
Csak annyit: "Lehet egy kérdéssel több??" /Kérem Egri Jánost nézze el ezt nekem/
Vén Csataló
2015. március 16. 17:22
19 kérdés... alkalmatlan balfaszok. És ezek akarják megkaparintani a hatalmat? Te jó Ég!!!
gepida
2015. március 16. 16:47
Első kérdésnek javaslom: Akar-e még 19 kérdésben népszavazást kezdeményezni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!