Mostanra már feleslegesen tartóztatták le Tarsolyt!

2015. március 27. 12:18

Az egész ország nem érti, hogy miért csak tegnap, 17 nappal az ál-öncsőd után tartóztatták le Tarsoly Csabát.

2015. március 27. 12:18
Pápa Levente
Pápa Levente blogja

„Az egész ország nem érti, hogy miért csak tegnap, 17 nappal az ál-öncsőd után tartóztatták le Tarsoly Csabát. Azt még érteni véltük, hogy mi okból próbálta meg közben átadni a milliárdos cége vezetését egy senki által nem ismert, börtönviselt embernek, bizonyos Orgován Bélának. De azt megint az egész ország nem érti, hogy akkor pár nap múlva mégis miért vette vissza a Quaestor irányítását újra Tarsoly? Most kiderül: mert így meg tudja úszni a felelősségre vonást. Hogyan? 

Kezdjük azzal, hogy március 9-én este öncsődöt jelentett a Quaestor kötvénykibocsátó cége. Másnap a jegybank felügyeleti biztost nevezett ki a Quaestor brókercége élére. Mindenki azt hitte, megnyugodhat, mert léptek a hatóságok. De kiderült, hogy nem. Kiderült, hogy nem lett bejelentve a csődeljárás még legalább 10 napig. Közben lehetőség támadt, hogy átvariálják a főcéget. Új vezető (Orgován Béla), és az addigi liechtensteini off-shore tulajdonos helyett a kötvénykibocsátó lett az új tulajdonos. Ez a cég tartozik a kötvénytulajdonosoknak. Ezzel a tulajdonosváltással azt érték el, hogy egy végelszámolás esetén csak minden más hitelező után, a sor legvégén kaphatják vissza a kisbefektetők a pénzüket. Aztán nagy meglepetésre Tarsoly mégis felvállalta a felelősséget, és szerdán visszavette a cége irányítását. Persze ezt csak mondja, mert pont ezzel a trükkel fog kibújni a komolyabb büntetés alól.

Közben a Fidesz nem tétlenkedett. Legalábbis látszatra. Rogán gyorsan előállt egy »brókerelszámoltató« törvényjavaslattal, ami mostantól »örökre megvédi a keményen dolgozó kisembereket«. Természetesen az egész törvényjavaslat egy politikai trükk, szemfényvesztés, terelés. Csupán az a célja, hogy elterelje a figyelmet a jelenről. Ugyanis arról van szó, hogy nem kell semmiféle új törvény, a ma hatályos jogszabályok alapján minden eszköze meglett volna a hatóságoknak, hogy lépjenek, és megvédjék az emberek pénzét. Ugyanis Polt Péter főügyész még az ál-öncsőd napján, azaz március 9-én elrendelhette volna a teljes Quaestor-csoport zár alá vételét. Ezt kiváló cikkében az Átlátszó már meg is írta. És Tarsoly Csabát is még aznap előzetesbe helyezhette volna az ügyészség. Nem lett volna tulajdonosváltás, nem lett volna vezetőcsere és állami pénzek elsőbbségi kifizetése, nem lett volna lehetséges off-shore számlákra elutalni a pénzt. És nem lett volna újra vezetőcsere most szerdán, két napja sem. 

Ha egy vállalatnál vezetőcsere történik, a korábbi vezető átadja az összes dokumentumot az utódjának az átadás-átvétel folyamatában. Ez a régi vezető felelőssége. Amint az új vezető megkapta a dokumentumokat, felelőssége teljes tudatában kijelenti, hogy átvette, és onnantól ő felel azokért. Ez történt a Tarsoly-Orgován csere esetében is. Aztán szerdán hirtelen Tarsoly „rájött”, hogy vállalnia kell a felelősséget. És az újabb vezetőcsere miatt most Orgován tartozik átadni a cég papírjait Tarsolynak. De ha ezek közben elvesztek, vagyis nem tudja átadni azokat Tarsolynak, azért már Orgován felelős a jog szerint. Az az ő bűne lesz. Viszont a Quaestor-csoportnál elkövetett bűncselekményeket már csak hiányos dokumentumok alapján vizsgálhatja a bíróság, hiszen a papírok eltűntek. Felelős: Orgován Béla.

Hát így. Ezért csak tegnap tartoztatták le Tarsoly Csabát. Miután újra vezetője lett a cégének, már áll a vizsgálatok elé. Jöhetnek a rendőrök, mehet a kihallgatás. Mert már nincsenek papírok, és ezért Orgován a felelős. Ennyi. Ja, és a kisbefektetők a sor legvégén kapják vissza a pénzüket. Szóval lehet kattintgatni a vakukat, amikor Tarsolyt elviszik a rendőrök, meg lehet teátrális jeleneteket rendezni a híradókban, hogy Tarsoly lebukott. Álca, máz, púder. Mindenkinek tudnia kell, hogy ezen a 17 napon múlt, hogy Tarsolyt nem lehet ténylegesen a bíróság elé állítani, és az emberek pénzét ellopták.

Ezért állítom, hogy a hatóságok bűnrészesek a Quaestor-ügyben. Addig védték meg Tarsolyt a jogi eljárások (előzetes, és a Quaestor-csoport zár alá vétele) alól, amíg el tudta tűntetni a nyomokat, hogy más vigye el a balhét. Na, ez a state-capture, ez a foglyul ejtett állam. És nyilván a Fidesz főemberei érhették ezt el az állami szerveknél. Az egész fideszes Quaestor-bűnbandának: Poltnak, Matolcsynak, Szijjártónak és Orbánnak azonnal le kell mondania, és távoznia kell a közéletből. Lebuktak, megbuktak.

Egy olyan országban, amit az Együtt akar felépíteni:

  • Magyarország újra Köztársaság lesz, és nem pár ember Részvénytársasága

  • A törvény mindenkire egységesen fog vonatkozni

Az Orbán rezsimben semmi sem fog történni. Nem követelek én semmit ezektől. Nem kérek én semmit ezektől. Mert az egész rendszer az övék. Orbáné, Matolcsyé, Rogáné. Menthetetlen, javíthatatlan. Velük nincs együttműködés. Ezek lopnak.

De tőletek, akik ezt a cikket olvassátok, tőletek kérek valamit. Ti tudjátok csak lebontani ezt a rákos fertőt, ami elburjánzott idehaza. Azt kérem tőletek, hogy senki ne szavazzon ezekre. Úgy tudnak elmúlni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. április 02. 19:09
Pápa iii! http://hvg.hu/kkv/20150401_Maig_nincs_csodeljaras_alatt_a_Quaestor_k Tarsoly ismét Quaestor-vezér, de máig nem kért csődeljárást 2015. április 01., szerda, 07:27 állevi!
OHM
2015. március 27. 22:53
Ennek a tarsoj nevűnek még a pofája is gusztustalan. igazi börtöntöltelék. Nem fog pofázni most...még. Ki van ez találva. Leszarom?
cutcopy
2015. március 27. 20:30
"miért csak tegnap, 17 nappal az ál-öncsőd után tartóztatták le Tarsoly Csabát" Nem mindegy, majd ha elítélik legfeljebb 17 nappal később szabadul..
balbako_
2015. március 27. 19:05
Ez a Pápa Levente még gyengébb, mint Béndek. Ilyen önjelölteket minek szemlézni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!