Feminizmus, ahogy a szexlapok elképzelnék

2015. március 18. 15:18

Attól még, hogy egy nő saját elhatározásából mutatja meg melleit, lásd a Femen-jelenséget, a tárgyiasítása és a férfi szexizmus nem szűnik meg.

2015. március 18. 15:18
Pál Benedek
Danube Institute blog

„A női félmeztelenség nem szolgálja a feminizmus és a női egyenlőség ügyét Cosmo Landesman szerint. A szerző a The Spectator-ban megjelent írásában kritizálja a jelenséget, amelyet napjainkban a Femen tett ismertté. Landesman úgy véli: attól még, hogy egy nő saját elhatározásából mutatja meg melleit, a tárgyiasítása és a férfi szexizmus nem szűnik meg.

Képzeljük el, hogy újra a hetvenes években vagyunk London utcáin. A feministák a Miss World szépségverseny ellen tüntetnek. Férfi magazinok kiadóival találkozunk, akik közlik velünk, van egy új ötletük, hogy miként lehetne rávenni a nőket arra, hogy megmutassák melleiket. Nem pénzt és hírnevet fognak nekik ajánlani, mint a Playboy vagy a Penthouse, hanem a női szabadságjogok nevében veszik rá őket, hogy szabaduljanak meg felsőiktől. Az egyik még közli is velünk: »Láttam a feminizmus jövőjét, és hatalmas mellei vannak«. Cosmo Landesman ezzel a képpel nyitja írását. Szerinte teljesen örültségnek tartanánk az ötletet, pedig a valóságban már létezik.

A szerző a jelenséget „magamutogató« feminizmusnak hívja, melynek meghatározó pillanata volt a Femen 2008-as megalapítása. A szervezet mottója: »Célunk a tiltakozás, és a fegyverünk a meztelen melleink«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2015. március 18. 20:57
Buta ringyók, akiket jól megfizetnek. Egyszerű prostik.
Akitlosz
2015. március 18. 17:49
Sokkal egyszerűbb a magyarázat. Ha pár feminista csak úgy tüntetne valami táblával az nem sok mindenkit érdekelne. Ha félmeztelenül teszik, akkor viszont az összes híradó tudósít róluk. Azért vetkőznek tehát le, hogy publicitást kapjanak. Így eljut a mondandójuk szélesebb körhöz. Hír volt az újságokban, hogy valami San Franciscoi helyi bíróságon, ahol az egyik peres fél valami nudista egyesület volt a képviselőjük (nő) levetkőzött a bíróságon és meztelenül adta elő az érveit. Ha nem így tett volna nem tudnánk róla, mert a híradókat nem érdekli valami helyi tyúkper a világ másik végén. Na de ha nő vetkőzik ... Szóval azért vetkőznek a femenesek, hogy bekerüljenek a hírekbe. Ennyire egyszerű a magyarázat.
MOPO3OB
2015. március 18. 16:00
Kíváncsi vagyok mikor forgat majd pornót valaki a femen témából? Akció - reakció - biznisz - profit!
Szúnyog
2015. március 18. 15:37
Már a szexizmus szó maga is az idiotizmusból, a genderből, a feminizmusból fakad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!