Bróker-gate: meddig lehet szórakozni a magyarokkal?

2015. március 29. 15:48

Villámgyorsan épül egy olyan kommunikáció, ami a zsigereket megcélozva a legminimálisabb önkritika mellőzésével jelöli ki a felelősöket.

2015. március 29. 15:48
masterflow
Szocioreflex

Ez a mostani brókerbotrány annak végkifejletétől, igazságtartalmának vaskosságától függetlenül is megmutat egy alapigazságot. Méghozzá azt, hogy nem csak Gyurcsány hazudott reggel, délben, uzsonnaidőben, meg este. Hanem hazudik itt mindenki évek óta. Az igazságok és hazugságok között az adott populáció neurózisának, szeretet/gyűlölet koktéljának szintje és minősége vág rendet.

Ahogy az anyagnak, úgy az egyénnek, a közösségeknek/társadalmaknak is megvan a maguk terhelhetőségi szintje. Az utóbbi években olyan mértékű és minőségű ügyek szakadnak rá a társadalomra, olyan mértékűvé vált a cinizmus és a szavak értemének kiforgatása, ami a teljes kiégés veszélyével fenyeget.

Kár, hogy minderre magasról szarnak azok, akik úgy tekintenek Magyarországra, mintha az az ő kis vállalkozásuk lenne.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2015. március 30. 10:53
"Kár, hogy minderre magasról szarnak azok, akik úgy tekintenek Magyarországra, mintha az az ő kis vállalkozásuk lenne.” A gazdik még ma is úgy tekintenek, de észre sem veszed.
magnamater
2015. március 30. 10:49
Manapság, amikor ismertetik a gyógyszerek mellékhatását, felfedeztük újra a füvek gyógyító hatását, hisz azokat már több ezer éve kipróbálták.Nem kellene belátni végre,mily mély bölcsesség volt a hajdani rituális királygyilkosságban? Mire az uralkodó idejét letöltötte, vér tapadt a kezére, s bár titkolhatta, sokezer tettet elkövetett, melyért méltó a halálra. Az uralmon lévőnek manapság se mernek szólni, a lelépő meg azt mondja: már nem ér a nevem. Neveket nem mondok, értse mindenki arra, akire akarja.
csergolec
2015. március 30. 10:15
Ritka dolog:a cikk minden szavával egyetértek,25 éve veszik palira a politikusok a választókat,és még mindig vannak olyan birkák,akik csak a másik oldalt hibáztatják.
bornemiszabela
2015. március 30. 07:59
Ez nem brókerugy. Ez sikkasztás es hutlen kezelés, bunszovetkezetben. 10 ev, oszt jonqpot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!