Áder ismét bizonyította, hogy ő a leghűségesebb káder

2015. március 18. 08:38

Az Áder által gondolkodás nélkül szignált törvény uniós jogba ütközik, és az EU kötelezettségszegési eljárást indíthat Magyarországgal szemben.

2015. március 18. 08:38
Kate Beckett
Ténytár

„Áder jogászként, (korábban az MTA Szociológiai Kutatóintézetének országgyűlési törvényalkotást kutató tudományos munkatársaként) pontosan tudja, (nem úgy, mint elődje, a törvényhozás motorja) mit kéne képviselnie és milyen lehetőségei lennének köztársasági elnökként. Már ha legalább jelzésértékűen gátat akarna szabni a kétharmad jelen ciklusbeli utolsó ámokfutásának, a paksi paktumnak. De nem teszi. Csendben aláír, majd félrevezet, közleményében eltolja magától a felelősséget. Újfent nem harap a kézbe, amely oly sokáig etette. Áder tehát még mindig a leghűségesebb káder.(…)

Ha az ún. köztársasági elnöknek nincs is kifogása, az EU sem nézi jó szemmel a paksi beruházás bizonyos részleteit. Az ugyan nem igaz, hogy a teljes projektet blokkolnák (csak a fűtőanyag-beszerzéssel kapcsolatban kérnek módosítást), de a szerződések teljes titkosítását is felróják a magyar kormánynak.

Nagy az esély rá, hogy az Áder által gondolkodás nélkül szignált törvény uniós jogba ütközik, és az EU kötelezettségszegési eljárást indíthat Magyarországgal szemben. Talán még ennél is fontosabb és komolyabb következményekkel járhat, hogy az Unió vizsgálja a tiltott állami támogatás gyanúját, a közbeszerzési eljárás kihagyását és a versenyjogi előírások megsértését (nemzetközi tender elhagyását) is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. március 18. 16:14
Érdekes, hogy csak köztársasági elnök van, királysági király nincsen. Miért is kell az elnök elé a jelző?
1120
2015. március 18. 15:28
1. Ki ez a kurva? 2. Mi köze a mi ügyeinkhez?
Fakutya Vigyora
2015. március 18. 14:40
Kate Becket szemlátomást nem magyar, tehát semmi köze a magyarok belügyeihez.
Fakutya Vigyora
2015. március 18. 14:40
Kate Becket szemlátomást nem magyar, tehát semmi köze a magyarok belügyeihez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!