Akkor nyíljanak meg az ügynökakták, vagy számoljunk le végre az antikommunista Fidesszel

2015. március 09. 08:56

De ha Orbánék leszavazzák a javaslatot, ahogy eddig mindig, azzal tovább erősítik Simicska állítását, hiszen úgy fog tűnni, a Fidesz valamit rejteget a nyilvánosság elől az állambiztonsági akták titkosításával.

2015. március 09. 08:56
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

Most itt a lehetőség. Orbánéknak nem csupán azért érdekük most már, hogy megnyíljanak az akták a nyilvánosság előtt, és legalább a történelemtudomány szempontjából lezáruljon a rendszerváltás (ahogy lezárul majdnem mindegyik kelet-európai országban), hanem azért is, hogy kiderüljön, Simicska állítása hamis. Ha ki tud egyáltalán derülni, mivel számtalan iratot eltüntettek a rendszerváltás idején, ahogy erre maga Simicska is emlékeztetett minket.

De ha Orbánék leszavazzák a javaslatot, ahogy eddig mindig, azzal tovább erősítik Simicska állítását, hiszen úgy fog tűnni, a Fidesz valamit rejteget a nyilvánosság elől az állambiztonsági akták titkosításával, és most a vasárnapi Simicska mondatok kapcsán, melyek szerint Orbán ügynök volt, a gyanú magára a miniszterelnökre fog terelődni.

Ezt a szavazást most a média órási figyelme fogja övezni. Ezért hatványozottabban a Fidesz antikommunista politikájáról is szól majd ez a szavazás. Kedden az fog eldőlni, tudja-e tovább saját a teljes politikájának alapját jelentő antikommunista retorikát tartani a Fidesz, vagy itt is megkopik az alapzat, és még rosszabb helyzetbe kerül a kormánypárt.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rockpapa
2015. március 09. 13:46
Nekünk ilyen gusztustalan balliberális ellenzékre telik.Miután fröcsögve szidalmazzák a vélt, vagy valós ügynököket,addig simán elmennek szavazni arra a őskommunista nyugdíjas határőrtiszt bácsira,az MSZP nyugger tagozatából.(Újpesti pótválasztás)Ő még a jelentések elolvasói közé tartozik.Él még Kádár népe,sértődötten,morogva,nosztalgiázva,de él még.Hogy mi a besúgás,mi a pártitkárhoz való dörgölőzés,a moszkvai elvtársak seggének nyalása,csak ők tudnának igazán mesélni róla.
Eltünt
2015. március 09. 12:21
Ballib hangosan sikít megyesit megszavazták mint III/II tartó tisztet horn pufajkást minisztereknek akkor csendben voltak nem ügynököztek
Eltünt
2015. március 09. 12:21
Ballib hangosan sikít megyesit megszavazták mint III/II tartó tisztet horn pufajkást minisztereknek akkor csendben voltak nem ügynököztek
madarasi.abel
2015. március 09. 10:21
Amíg titkosak az akták, minden politikus gyanús, minden politikus potenciálisan zsarolható. Az LMP hétszer adta be az ügynöktörvényt, a komcsi pártok (fidesz, mszp, stb) meg hétszer hajtották el őket. Remélem, beadják nyolcadszor is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!