Besúgó és provokátor

2015. március 18. 15:39

Följelentés az Ifjú Gárda számára.

2015. március 18. 15:39
Hont András
Hont András
hvg.hu

„Tisztelt Fidelitas!

Vamzerné Tégla Jolán vagyok a Rottenbiller utcából, és az Önök által meghirdetett »provokátorfigyelő« szolgáltatásra szeretnék jelentkezni. Illetve nem jelentkezni szeretnék, hanem jelenteni, csak már elszoktam a szakszerű fogalmazástól. Mondtam is az uramnak, hogy utoljára ’52-ben volt ilyen, akkor szereztük a lakásunkat. De nem untatnám Önöket a privát történetemmel, sokkal fontosabb, közérdeklődésre számot tartó esetről kívánok beszámolni.

Ugyanis észrevettem, hogy a provokátorok hivatalos helyekre is beférkőztek. Én például régóta figyelek egy illetőt, aki kijelentéseivel tudatosan nyugtalanságot szít, rongálja a közbizalmat, hangulatkeltésével a dolgozó tömegeket a törvényes renddel szembeni föllépésre ingerli, már-már lázadásra sarkalja őket. (...)

Sajnos az illető nevét nem tudtam megjegyezni, de van róla fotókópiám. Azt írják, hogy küldjem el ímélben, de én nem tudok olyat használni, ezért a fényképet tűzőgéppel a monitorhoz csatolom.

Róla van szó:

Fotó: 

Drága Fidelitas!

Jó lenne, ha az értékes információért cserébe valami díjazással honorálnának, mert az átmenet zavaros két évtizedében a hivatalos szervek szolgálataimat nélkülözték.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!