A pénz beszél

2015. március 13. 18:30

Miként lehet rentábilis az ETO Park, ahol a helyiségek felét évek óta nem sikerült kiadni, az üzletek nagy része kong az ürességtől, ahol a kávézót meccsek után már zárva találjuk, a hotelben meccsnapokon nem látni nagy sürgés-forgást?

2015. március 13. 18:30
Cséfalvay Attila
Kisalföld

Kérdések persze eddig is voltak bőven, miként lehet rentábilis az ETO Park, ahol a helyiségek felét évek óta nem sikerült kiadni, az üzletek nagy része kong az ürességtől, ahol a kávézót meccsek után már zárva találjuk, a hotelben meccsnapokon nem látni nagy sürgés-forgást (s persze sok vendéget). Kit termelt ki az akadémia, hová tűntek a szurkolók, miért lépett le a korábbi biztonsági szolgálat?

A Quaestor-bukta a legrosszabbkor jött, a Videoton ellen a közönség végre nem keserű szájízzel ment haza (igaz, a Fradi-zakó kicsit belerondított az összképbe), Miriuta is népszerű a szurkolóknál. Most mindenki találgat, mi lesz a csapattal, a stadionnal. Ahhoz sok reményt nem fűznék, hogy az Audi majd még több pénzzel beszáll a fociba, túl sokat az »állam bácsitól« sem remélnék, mely hirtelen mozdulattal levette kezét Tarsoly Csabáról. Ha húzni kell a nadrágszíjon, borítékolom a neveket, ki lesz az első három távozó (plusz a légiósok). Egy csapat van csak nyugaton – így szól az ETO-induló. Lassan kérdés lesz, melyik?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2015. március 14. 07:27
Ijesztő, barátságtalan, ízléstelen és ronda, de nagyon ronda..a mellette lévő szállodával egyetemben..Riasztó, csupasz bádogkockák..Ide az ember kétszer megy be, először és utoljára.És igyekszik elfelejteni, hogy valaha is arra járt.Még a piacra sincs kedve odamenni.
liberálzöld.
2015. március 14. 02:13
http://kettosmerce.blog.hu/2015/03/12/fel_eve_o_irta_ala_a_quaestor_kotvenykibocsajtasat_most_o_vizsgalja_a_kovetkezmenyeit
Wendriner
2015. március 13. 21:14
Kisalföld. Ugorgyunk!
kuwiq
2015. március 13. 20:03
Máshol se grál lovagok finanszírozák, szervezik a profi futballt, de ott legalább vannak nézők. Nálunk meg egyrészt valamiért divat lett, hogy nagyon gazdag emberek a szárnyaik alá vesznek egy - egy futballklubot, másrészt meg ettől még semmi sem lett jobb, sőt, a magyar klubfutball egyre siralmasabb helyzetbe kerül. Ezt az egylábú finanszírozást kéne felváltani valamivel, ami az olyan patinás kluboknál, mint a győri is, a megmaradást jelentheti, ha egy szponzor kiesik. Egy többszörös magyar bajnok klub megfekszik, mert a tulaj tönkremegy váratlanul, ez egy kiegyensúlyozott, rendesen működő, rajongókkal rendelkező futballklubnál elképzelhetetlen kéne legyen. Bbár ilyesmi történik máshol is időnként, anno a Dortmund galoppírozta el magát a Hitzeld érát követően, és került csődközelbe, amiből a Bayer München Hoeness vezérletével segítette ki, igaz, brutális kamatú kölcsönnel. Tragikus lenne, ha ez a csőd több tízezer ember életét befolyásolná, és venné el a szórakozásukat. Ha a nyolcvanas években a RÁBA felhagyott volna hipp hopp a finanszírozással, az komoly botránnyal járt volna, lehet, hogy még a politikai rendszer is megroggyant volna. Igaz, azok a játékosok is átlag feletti juttatásokban részesültek, de nem olyan mértékben, mint a maiak, akik havonta keresnek annyit, mint egy valóban jó szakbemer évente- és Póczikék tudtak futballozni, nem is akármilyen szinten. Ami Magyarországon futball címén történik, az egészen egyszerűen felháborító. Ez beteges, nézhetetlen, szervezetlen, a finanszírozásban és a működésében is velejéig rohadt és fenntarthatatlan rakás sz@r, nem mellesleg van egy enyhe pénzmosoda illata is, a szövetséget is ideértve. Lehet ugyanazt a szart ilyen meg olyan alakúra is formálgatni, be lehet csomagolni, fel lehet díszíteni, de attól még szar marad. Ezért ejtenek kevesen könnyeket a győri futballklub csődje miatt. Megmentő meg nem is látszik a horizonton. Talán beavatkozik a miniszterelnök. Talán nem. Az is egy üzenet, meg ez is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!