Röhögjünk együtt: Szili Katalin, autonómiabiztos

2015. március 21. 16:02

Ez van: Szili Katalin a megélhetési magyarság-politikus egyik top ikonja.

2015. március 21. 16:02
Bőtös Botond
Slovensko, do toho!

„Akkor most zárjátok be a boltot, autonómiázók! Szili pozícióba helyezése újabb bizonyíték arra, hogy hülyemagyar lehet álbalos és áljobbos is, a hülyeség nem ideológiafüggő.

Olvasom a hírt és nem tudom abbahagyni a röhögést: Szili Katalint megbízza Semjén Zsolt a határon túli magyarok autonómia-koncepciójának kidolgozásában való részvételre. Értem én, hogy a korban, amikor a köztévé egyes csatornája a szilveszteri rádiókabarét hozza el nekünk minden nap, a kormánynak is nagyot kellett virítani, de Katalint jobban el tudnám most képzelni az közszolgálati Időjárás Csatorna munkatársaként, hiszen ő mindig tudta honnan fúj a szél. Persze, megértjük: a dubajozáshoz már egy kicsit öregecske lenne...

Ez van: Szili Katalin a megélhetési magyarság-politikus egyik top ikonja.

(...)

Ez a látszólag működőnek tűnőérv azonban csak a felületes olvasó számára lehet meggyőző, aki egy kicsit jobban ismeri Katalin munkásságát, sejthette: itt bizony a tort ül a hülyemagyarizmus. Ugye a Jobbikról nem érdemes különösebben vitázni: ami úgy hápog, mint egy kacsa, ami úgy tipeg, mint egy kacsa, és úgy néz ki, mint a kacsa, az kacsa. Rasszista megjegyzések, az irredentizmus pacifikálása és antiszemitizmus, nehéz úgy tenni, mintha nem ostoba nácikról beszélnénk. Igaz, 2013 tavaszán még volt remény, hogy az MKP egyértelműen elhatárolódik Jugendjétől, de két évvel később azt látjuk, hogy a jobbikos Szávay jóslata teljesedett be:

A párt idősebb tagjainak helyét fokozatosan átveszik a jobbikos érzelmű MKP-s fiatalok, Szili Katalin barátai, azaz Gubík László, Csonka Ákos, Varga Tibor, Cziprusz Zoltán és a többiek. Hol vagytok józan emkápések? Leesett már a kétfilléres, hogy ezekkel a bohócokkal soha nem fogtok visszajutni a parlamentbe? Azokkal, akikkel budapesti hátszéllel megtámogatva, erkölcsi és morális ítéletet mondanak felettetek, szétverve már létező struktúrákat, intézményeket kontraszelektív módon gyűrnek mindent maguk alá?

Szlovákiai magyar állampolgár, tedd fel a kérdést magadnak; üres és blőd tetteken és üres szavakon kívül, mit adott neked ez a Jobbik-Fidelitas-Szili Kati-MKP-Via Nova féle bagázs?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarvagyok?
2015. március 25. 08:13
Tudom, megkésve írok. De ma az ATV-n láttam egy riportot. Szánalmasan lealacsonyító volt Katalin magyarázkodása. Egyetértek azokkal akik, úgy vélik: megtalálta a helyét a hozzá hasonló erkölcsi szinten lévők között. Miközben látszólag, míg az embereket kel hülyíteni, szidja a kormányt, aközben mihelyt teheti, annak kiszolgálójává vált, arcát adta a FIDESZ-nek, ez a NŐ volt az országház elnöke? Nem mintha a mostanira büszke lehetne bárki. De tényleg ezek az emberek hogyan kerülhetnek ilyen posztokra? Annyi rendes, erkölcsi tartással rendelkező személyt ismerek.
brabant89
2015. március 22. 23:48
"Tényleg, tudja valaki, miért akar a Fidesz (!!) a szlovákiai, romániai, stb magyarok számára autonómiakoncepciót kidolgozni? Mégis, ennek úgy kábé mennyi értelme van?"
brabant89
2015. március 22. 23:46
Ha messziről jött ember vagy, kérdezhetnéd, jó-jó, de mit keres egy szoci élpolitikus a Fideszben? Mert ez így tényleg úgy tűnhet, hogy akkor jövőre Kövér László már nem a Martosi "Szabadegyetemre megy, hanem a pesti melegfelvonulásra. Ha esetleg közelebbről érkeztél, még arra is kíváncsi lehetsz, vajon mit tud ez a nő, hogy minden kormányzat alatt jut neki egy zsíros állami pozíció? Nincs itt semmiféle titok, jelen helyzet csupán arról szól, hogy a Fidesz kifizetőlistájára felkerült Szili megkapta a Judás-pénz utolsó részletét. Ennyi. Valahogy így képzelem el. - Katika, a Gyurcsány-beszéd kiszivárogtatása mellé, azért mutatnod kéne valamit a biztos nyugdíjért, mit vállalsz még? - Szopok, nyalok, egyenlő távolságban vagyok, kamupártot alapítok. - Oké."
mustarharmas
2015. március 22. 16:58
Hülye idegen....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!