Nem csak nekünk nem tetszik Paks2?

2015. március 13. 08:15

Ha valamilyen balszerencse folytán mégis megépülne Paks2, akkor nagy valószínűséggel – egy kis oroszországi kitérővel – 2050 körül már vissza is kerülnek a nálunk elhasznált fűtőelemek

2015. március 13. 08:15
Berkecz Balázs
Berkecz Balázs blogja

Ne legyen így, de ha valamilyen balszerencse folytán mégis megépülne Paks2, akkor nagy valószínűséggel – egy kis oroszországi kitérővel – 2050 körül már vissza is kerülnek a nálunk elhasznált fűtőelemek, és onnantól kezdve folyamatos felügyeletet, törődést és pénzt igényelnek több tíz- vagy százezer éven át. Mégis ki tudja azt garantálni, hogy ez a tárolás mindig rendben történik majd? Hogy a következő párezer évben nem lesz olyan baleset vagy vis maior helyzet, ami miatt komoly sugárszennyezés éri a környéket? Nyilván senki, – többek között – ez is a baj az atomenergiával. Jávor Benedek korábbi megfogalmazásával élve: ez egy atomrulett.

Mivel nem ismerjük az Orbán-Putyin paktum részleteit, ezért azt sem tudjuk, hogy például az atomhulladék kapcsán felmerülő tetemes költségekkel számoltak-e. 

Most már tényleg ideje befejeznie a kormánynak a sunyítást!

Akárhogy is alakul a paksi beruházás körüli huzavona, mindenkinek, aki Pécs és Boda körzetében él fontos lenne azonnal választ kapnia az alábbi kérdésekre:

  • Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere szerint helyes lépés lenne-e a fűtőelemek baranyai tárolása?
  • Páva Zsolt tájékozódott-e a kormánynál arról, miért így állapodtak meg az oroszokkal?
  • Tiffán Zsolt, Csizi Péter, Hargitai János és Hoppál Péter, baranyai fideszes országgyűlési képviselői támogatják-e a nukleáris hulladék mecseki tárolását?
Elég volt a félrebeszélésből! Orbánék haladéktalanul tárják a nyilvánosság elé a paksi paktummal valamint az atomhulladék elhelyezésével kapcsolatos vizsgálatokat!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonymtalan
2015. március 13. 12:09
Ez a void* típusú objektum meg kicsoda?
silenceCZ
2015. március 13. 10:00
"...az atomhulladék kapcsán felmerülő tetemes költségekkel számoltak-e. " Nem te szerencsétlen, blogodat olvasva jutott eszébe a Rosatomnak, hogy az atomhulladékkal nem számoltak... Egyébként meg a MO-i tárolás brüsszeli parancs, próbálj náluk reklamálni.
Eltünt
2015. március 13. 09:21
http://mno.hu/belfold/lazar-az-eu-nak-nem-erdeke-a-paksi-beruhazas-blokkolasa-1277022 Az EU-nak nem érdeke a paksi beruházás blokkolása A paksi atomerőmű-bővítéssel kapcsolatos üzemanyag-szállítási vitában folyamatos az egyeztetés az unió és a magyar kormány között, és olyan megnyugtató megoldás készül, amely garantálja Magyarországnak a biztonságos üzemanyagellátást, valamint lehetővé teszi majd, hogy „az oroszok is szállítsanak üzemanyagot” – erről a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
balbako_
2015. március 13. 09:09
Az összes Berkecznek nem tetszik, de miért kell erről nekem tudnom? Más érdekes említésre méltó dolog nincs a világon?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!