Béláim!

2015. március 26. 10:13

Néhány milliós megtakarításukért aggódó kisbefektetők tízezrei még azt találgatták tegnap reggel, ki az ördög lehet az az Orgován Béla?

2015. március 26. 10:13
Bán Károly
Magyar Hírlap

Na ebből van már elege a társadalomnak. Az elsimításokból. A Hajdú-Bét aktáit őrizetlen marhaistállókban tárolták, ennek sincs máig semmi következménye. Csoda-e, ha az ügyben indult nyomozások is zátonyra futottak? A pénzügyi felügyeletre úgy tekinthettünk évtizedekig, hogy egy üvegpalotában dolgozik ötszáz ember, jó melegben, jó magas fizetésért, s az a dolguk, hogy ne csináljanak semmit. A napokban egy férfit, aki csavarhúzóval támadt a mentősre, hét és fél év börtönre ítélték. Nálunk, aki harmincezer forinttal tartozik az adóhivatalnak, azt inkasszálják. Aki harmincmillióval, az alkupozícióba kerül. Aztán megy egyezkedni negyvenmilliós Audi R8-assal. Mint Tarsoly Csaba, a fiktív részvényt kibocsátó cég vezére, akit állítólag még ki sem hallgattak – legalábbis gyanúsítottként nem. Ha a Quaestor-, a Buda-Cash-botrány is így zárul – ahogyan Magyarországon korábban ezek az ügyek zárultak –, az a politikai elit mellett a bűnüldözés és az igazságszolgáltatás totális csődje is lesz.

Ez még akkor is igaz, ha a fent említett – következmények nélkül maradó – súlyos gazdasági, sőt fehérgalléros ügyek szinte mindegyike elsősorban a baloldali kormányokról állított ki igen gyenge – azóta a választásokon is visszaigazolt – bizonyítványt. Változásra, változásokra van tehát szükség, itt is unortodox módszerekre, hogy ne mindig a »kisember« húzza a rövidebbet. Meg az adófizető. Akinek a pénzéért liberális gondolkodók leginkább akkor szoktak aggódni, ha azt maga az adófizető fizeti be. Most viszont azt várná az adófizető: ezúttal fizessenek a csalók.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2015. március 26. 14:44
". Nálunk, aki harmincezer forinttal tartozik az adóhivatalnak, azt inkasszálják. Aki harmincmillióval, az alkupozícióba kerül." aki 240 millióval nem tartozik senkinek, csak osztrák bankszámlán tárolja, azt pórázon viszik el.
komondor
2015. március 26. 13:31
Karcsi! Miért nem ugrassz neki orbánnak,hogy hagyja abba a ködösítést!!??
Horpadt Bölény
2015. március 26. 12:04
Orgován Béla polgártárs megtalálta a közmunkából a verseny szféra vezető utat.Egy szerencsés,szorgalmas "kisember".Némi priusszal.
szintiboj
2015. március 26. 10:58
http://444.hu/2015/03/26/tarsoly-azzal-nyugatott-mindenkit-a-quaestorban-hogy-szijjarto-majd-segit/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!