Mire jó az LMP-nek a Jobbik?

2015. február 21. 11:32

Az LMP számára is nyilvánvaló, hogy rajta kívül az ellenzéki pártok soha nem kívánnak együttműködni a Jobbikkal – hogy miért nem, azt ők is pontosan tudják.

2015. február 21. 11:32
Szabó Tímea
Szabó Tímea
Szabó Tímea blogja

Az LMP számára is nyilvánvaló, hogy rajta kívül az ellenzéki pártok soha nem kívánnak együttműködni a Jobbikkal – hogy miért nem, azt ők is pontosan tudják. Különösen azok, akik velem együtt Gyöngyöspatán voltak akkor, amikor jobbikosok és gárdisták a fenyegetést és a megfélemlítést választották a társadalmi konfliktus kezeléséhez. Akik hallották a parlamentben az antiszemita nótákat, vagy akik ott voltak, amikor Osztolykán Ágnesnek azt mondták két székkel arrébb, amit.

A Jobbikon és LMP-n kívüli ellenzék helyesen elutasítja az LMP adta (inkább csak gondolta) álajánlatot. És ilyenkor az országért aggódó LMP felteszi kezeit: »Hát, ha nem, nem. Mi egy mindenkinek megfelelő jelöltet akartunk«. Dehogy. Az LMP ugyanis, ha már legyőzni nem akarja a Jobbikot, akkor arra használja, hogy az ellenzék pártjainak csapdát állítson, bizonyítva, hogy azok csak magukkal akarnak összefogni a kétharmaddal szemben, hogy nekik nem is a választók a fontosak, hogy aki nem tud a Jobbikkal közösen plakátolni, az nem is ember.

A meggyőződéssel és a politikai becsületességgel való súlyos és felelőtlen játék ez. Nem hiszem, hogy az LMP szavazói azt várják, hogy egy olyan párttal álljanak össze, amelynek politikusai immáron hétről-hétre antiszemitizmusokkal és cigánygyűlöletükkel kerülnek címlapra. Akik semmibe veszik az elhunyt Schweitzer József emlékét, akik »cigányság a zsidóság biológiai fegyvere« vagy »zsidómentes Magyarországot« anyagokat posztolgatnak.

Lehet együtt kacarászni Vonával vagy Novák Előddel a parlament folyosóján a »budapesti hiszteroliberális jogvédőkön«, lehet belső pártfórumokon »bérrettegőkről« értekezni, lehet »Bajnai-gárdáztatni« régi munkatársakat, lehet »komcsizni« olyanokat, akiket elég lenne és kell is erősen kritizálni – ez mind jó játék, fel lehet erre építeni egy karriert.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2015. február 22. 10:58
Ez a szerencsétlen minden látszat ellenére itt nem az elempét akarta lejáratni, hanem a Jobbikot. Pechére a Jobbikra meg csak olyasmit tud rákiabálni, ami csak hozhat a konyhára a nemzeti oldalnak. Így aztán Timike csak azért nem rúgta magát tökön ezzel az írásával, mert nincs neki. (Mármint töke!)
betamás89
2015. február 22. 10:50
Nekem személyesen a Carolyn Jones által játszott Morticia Addams jut róla eszembe.
Peter8811
2015. február 22. 07:47
Inkább arról írtál volna:Á Mire volt jó Zsdanova-nak a pinája!
graycivil
2015. február 21. 21:29
Schiffer nem antiszemita. Csak éppen nem zavarja, ha politikai céljait támogatják, akárki is legyen az. Elveinek korlátja politikai karrierizmusa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!