A következőket kérdezem Vona Gábortól

2015. február 04. 17:52

Milyen a hivatalos viszonyuk a Magyar Gárdához, a Betyársereghez és a Zagyva György Gyula vezette Hatvannégy Vármegye mozgalomhoz?

2015. február 04. 17:52
Szabó Tímea
Szabó Tímea
Szabó Tímea blogja

Régi toposz, hogy a baloldali politikusok csak egymással vannak elfoglalva, a társadalom problémáira érzéketlenek, az meg végképp távol áll tőlük, hogy megoldást is találjanak az emberek mindennapi problémáira. Bezzeg a Jobbik! Vona Gábor szombati évértékelő beszédéről elismerően nyilatkoztak a politológusok is, a Jobbik szerintük újabb szavazókat szólíthat meg a »mérséklődésével«

Tényleg? A Jobbik az új »nyugodt erő«

Vona ismét az általános választójog eltörlését sürgette: szerinte aki általános iskolai végzettséggel nem rendelkezik, az nem méltó arra, hogy a nemzet ügyeiről döntsön. A jogerősen betiltott Magyar Gárda nevű erőszakszervezetet nemcsak újra törvényessé kívánják tenni, hanem a hivatalos rendvédelem részévé emelnék. Továbbra is szorgalmazzák a kémiai kasztrálás és a halálbüntetés bevezetését. Novák Előd már egy cigány csecsemő megszületését is rossz hírnek tartja. A sajtószabadságot korlátozhatónak tartják. A melegfelvonulásokon már megszokottak a jobbikos ellentüntetők. Miközben »KGBéla« kémügye már az Európai Parlament előtt van, a Jobbik sokadszorra is kiállt Oroszország mellett. 

És tényleg a Jobbik érzékeli a legjobban az emberek mindennapi problémáit?

Vona szerint a »döntő kérdések« a következőek: »egy- vagy többkamarás országgyűlést akarunk-e? Hogyan viszonyuljunk a történelmi jogfolytonossághoz? (Azaz a királyság visszaállításához, teszem hozzá én.) Korlátozható-e a sajtószabadság, és ha igen, miben? Elképzelhető-e az esküdtszék bevezetése a bíróságokon?«. Rengeteget beszélt a bevándorlás korlátozásáról, és arról, hogy Magyarországnak a Nyugat helyett az iszlám országokhoz fűződő kapcsolatát kellene erősítenie. Tényleg ezek az ország fő problémái?! Az egészségügyről, az oktatásról egy szó sem esett, a szegénység kérdéséről is csak egyetlen kérdést tett fel (»Meddig tartható, hogy brüsszeli árakon vásárolunk, de tiranai béreket kapunk?«). Megoldási javaslat semmi. És még a Jobbik szokta azzal vádolni a baloldalt, hogy nem érti az emberek valódi problémáit! A Jobbikkal szemben a PM például folyamatosan küzd a gyermekéhezés felszámolásáért, amit Zuglóban meg is oldottunk, kész programja van az egészségügy rendbetételére, ingyenessé tenné a felsőoktatási alapképzést, uniós pénzből megoldaná a pályakezdők munkába állását, és egész télen ételt oszt a hajléktalan embereknek. Ez csak néhány példa a valódi problémákra és megoldásokra.

A fentiek fényében teljesen hiteltelenné válik a Vona-beszéd egyetlen valódi – de korántsem új vagy eredeti – gondolata: az, hogy hamis szembenállásra épít a magyar politika, a politikai elit konfliktusai sokszor köszönőviszonyban sincsenek a társadalom igazi dilemmáival. Hogy ez mennyire hiteltelen Vona szájából, azt jól példázza másnapi megnyilvánulása: Arra szólította fel a köztársasági elnököt, hogy ne csak a holokausztra, hanem a drezdai bombázásra is emlékezzünk meg: »a zsidóság tragédiájára való közös megemlékezés után most közösen emlékezzünk meg a német emberek tragédiájáról is«. Mi ez, ha nem hamis szembeállítás?

Én most a következőket kérdezem Vona Gábortól: 

- A holokauszt a magyarság problémája, vagy, ahogy szóvivője mondta korábban »nem elsősorban a magyarságot érintette, hanem inkább a zsidóságot«? Miért nem vett részt még soha egyetlen holokauszttal kapcsolatos megemlékezésen sem a Jobbik?

- Miért számít rossz hírnek egy cigány csecsemő megszületése?

- Milyen a hivatalos viszonyuk a Magyar Gárdához, a Betyársereghez és a Zagyva György Gyula vezette Hatvannégy Vármegye mozgalomhoz?

- Hogyan kívánják pótolni azt a több ezer munkahelyet, ami a »multik« és a nyugati cégek általuk – és a Fidesz által is – sürgetett diszkriminálása esetén elveszne? Majd a »turáni befektetők« teremtenének új munkahelyeket?

- Hogyan gondolják, hogy NATO-tagként semlegesek maradhatunk Oroszország és a NATO konfliktusában?

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2015. február 05. 12:38
nem tetszik a szád, szépségem. próbálkozzunk más testnyílással. vagy maradjon a szád, de más célra.
ormányos csillós
2015. február 05. 12:34
jaj timi ha a büdös, bezsírozott segglyukadba élveztethetném a hatalmas vadmagyar farkamat
teljesenertelmetlen
2015. február 05. 08:10
Megkérdezném Szabó Tímeát, hogy mi a közük a Norvég alap pénzeihez? Mi a közük a Soros-pénzekhez? Mi a közük a Clinton-alapítványhoz? Mi a közük Goodfriend úr tevékenységéhez? És a többi.
Droite
2015. február 05. 01:59
Ad1 A Nato es oroszorszag kozott semminemu problema nincs- igaz vannak Natotagorszagok akik szeretnek, de ez nem biztos a Jobbik hibaja. Ad2 "egy ciganygyermek" szuletese remek hir lenne de manapsag a szuleto gyermekek 40% - a Paraguay-i. Csak es kizarolag a leadozott jovedelembol lehetne gyermekek utani tamogatast fizetnie az allamnak, meg kell szuntetni a " megelhetesi gyerekvallalast" tessek feleloseggel szulonek lenni, egy gyermek az kiadas kell legyen nem pedig penzszerzesi lehetoseg. Ad2 Azert nem vesz reszt a holokausztmegemlekezeseken a Jobbik elnoke, mert minden heten van vagy 4-5 ilyen rendezveny. Elnok ur egyebiranyu elfoglaltsagai miatt- es nem mellesleg egyebkent teljesen jogos zsidoutalata miatt- nem hajlando sajat magat ostorozni olyasmiert amit el sem kovetett, barmennyire is lenne igeny az ilyen rendezvenyeken az ilyesmi Ad4 a Betyarsereggel a magyar gardaval es a tobbi nemzeti szervezettel hala istennek jo az Elnok ur kapcsolata. Esetleg tudna a kerdezo olyan esemenyekrol tajekoztatni ahol ezek a szervezetek mint kezdemenyezo felek jelentek meg és nem mint " magyar valaszlepes" idosek elesettek hivasara? Ad5 A multik tavozasa utan talan kevesebb magyarorszagon megtermelt ado vandorolna Kajman szigeteki offshore cegeken keresztul, de ide sorolhatjuk Luxemburgot is lasd RTL Klub. A kulfoldieknek meg a dragulasok utan is bosegesen megeri nyitni Magyarorszag fele ahol a rezsikoltsegek a 10 - ed reszebe kerulnek mint a fejlett nyugaton. Nem kell aggodnia a kerdezonek senki sem hagyja el az orszagot ha nem kap 30 evre adomentesseget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!