Emlékművet a szovjet megszállás áldozatainak is!

2015. február 27. 16:58

A náci megszállás áldozatai után a kommunizmus áldozatai is emlékművet érdemelnek a Szabadság téren.

2015. február 27. 16:58
Schmidt Mária
Látószög

„A náci megszállás áldozatai után a kommunizmus áldozatai is emlékművet érdemelnek a Szabadság téren. Nem csupán a megsemmisítettek, az elhurcoltak, a megbecstelenítettek és a kitelepítettek, de a megzsaroltak és megfélemlítettek is. Mindenki, akit a kommunista rezsim alapvető szabadságjogaiban korlátozott.

A német mellett a szovjet megszállás áldozatainak emlékműve világosan példázná: nem felejtjük azokat, akik nélkül ma nem élhetnénk szabadon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2015. március 01. 00:23
Nekem elég, ha elviszik a felszabadulási emlékművet.
antioxi
2015. február 28. 21:00
Emlékművet a kommunizmus áldozatainak! A zsidók nem véletlenül tiltakoznak az emlékmű ellen. Ez az emlékmű a zsidók felelősségére fog rámutatni és bemutatni azt ország-világ előtt. A kommunizmus: zsidó eszme, zsidók eszelték ki, zsidók voltak a működtetői, a haszonélvezői és zsidók a felelősek a kommunizmus vétkeiért.
duzur
2015. február 28. 20:27
Nagyon fontos egy diktatúra ártatlan áldozatairól soha meg nem feledkezni és ehhez természetesen egy méltó emlékmü is hozzátartozik. Lássák a következö generációk is, hogy mit jelent egy önkény rendszernek kiszolgáltatva lenni.
romanov
2015. február 28. 11:50
Komolyan ez a nőszemély történész? Nem tudja, hogy a kitelepítéseket a magyar politikai vezetés hajtotta végre, majdhogynem teljes egyetértésben az összes politikai párttal? Többek között a kisgazdák és olyan neves embermentők, mint id. Antall József. Ez megint arról szólna, hogy ha már egyszer felmentettük magunkat a holokauszt idején elkövetett bűnök miatt, akkor mentsük fel magunkat a kommunizmus alatt elkövetett rémtettek miatt is. Hiszen akkor ott voltak a németek, ekkor meg a szovjet hadsereg. Mi ártatlanok voltunk mindkét esetben, csak eszköz, a ravasz, amit más húzott meg. Ez ám a szembenézés kérem szépen! Bizonyára ezért arat olyan "osztatlan sikert" Németországban a Schmidt féle emlékezetpolitika, mert sajnálják, hogy nem nekik jutott hamarabb az eszükbe ez a múlttal való leszámolás. Ha Schmidt Mária német lenne, szerintem még azt is sikerülne kihoznia, hogy a németek áldozatok voltak a második világháborúban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!