A Simicska-szalámi

2015. február 15. 11:57

A Fidesz leválasztja magáról Simicska-tényezőt, és megpróbálja leszalámizni azt. És mindezt miért most? Veszprémért és Tapolcáért. Mert a Fidesz kampányolni kezdett.

2015. február 15. 11:57
Politológusblog
Politológusblog

„A Fidesz leválasztja magáról Simicska-tényezőt, és megpróbálja leszalámizni azt. Talán mint első kormányzati ciklusukban saját koalíciós partnerüket, a Torgyán-vezette FKGP-t. Hiszen azt még meg is köszönték a választók, amint a közvéleménykutatások is mutatták (vagyis a szavazók nem foglalkoztak már azzal, hogy a kisgazdákat a Fidesz hozta be a kormányba). A szalámizás persze nem végletes, a finomabb szeletek átvehetők. Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a kormánypárt hűséges szavazói ebben is a számukra kedves függetlenségi harcos habitust fedezik fel, nem pedig az oligarchikus kötődéseket, és díjazzák a lépést.

És mindezt miért most?

Veszprémért és Tapolcáért. Mert a Fidesz kampányolni kezdett. A választási győzelmekre most nagy szükségük van, de az értük folytatott kampány célja nem pusztán a két parlamenti hely, hanem a szavazóvesztés trendjét hivatott megfordítani. Két nagyon nyerhető körzet, a kampányhatás a győzelmi retorika nyomatásával kitart nyárig.

A választási győzelmekhez és a trendfordulathoz pedig középre is kell lépni. Erre jönnek az olyan gesztusok, mint a kormánynak a bankok felé közeledése, az ellenzékkel való minapi egyeztetés, vagy az az ígéret, hogy nem lesz több kétharmados döntés.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2015. február 16. 08:59
Veszprém megéri.Egyszerűen nem lehet kommunista vezetés ott, a hülye baloldaliak teljesen tönkretennék.
komondor
2015. február 16. 07:27
Állítólag Simicska öngyilkos akart lenni csak nem volt otthon.
Mich
2015. február 15. 16:09
Na, megint egy ballibes megmondó ember, aki magyarázza a Ballib várható bizonyítványát... 1. Simicska, bankadó és Veszprém van, de ezek nem függnek össze (jobban mint bármi más)... 2. A ballib már kezdi előre vetíteni, hogy elbukják Veszprémet és Tapolcát... (és ezt megpróbálják előre ráfogni Simicska vereségére és a bankok alkudozására...) 3. ...mert most éppen ezekben reménykedtek, hogy megnyerik nekik a Ballik nemzetellenes háborúját... 4. Azt is jól sejtik, hogy ezzel el fog tűnni a Fidesz általuk vizionált "hanyatlása"...
kuwiq
2015. február 15. 15:45
Na jó. Simicska kiszorítása nem most kezdődött, és a gazdasági helyére nem csak a lézerék próbálnak betörni, amit valamilyen szitnen még tudott kezelni, hanem a friss Orbán rokonság is. Ami viszont komoly támadási felület lesz a közeljövőben, már pedzegetik itt-ott. A nehezen kivívott médiaegyensúly megint felborul. Nem mintha most fennálna, ha a tv2 és a rtl klub hírműsorainak nézettségét összeadjuk, messze felülmúlják a királyitv és a hirtvechotv nézettségét. A Simicska féle médiabirodalom egyrészt nem fog tovább is szemérmesen hallgatni, ha a kormányzat mellélő, amire azért egyre bővebben van példa, másrészt meg lehet, hogy meg is szűnik ebben a formájában, mert nem lesz miből eltartani. Ha önellátóak voltak is a médiacégek, annak az 5%-os adóval vége. A közgép megrendelések visszaesésével lehet számolni a következőekben, a tendereken nemigen fognak már nyerni, azokat elviszik a felcsútiak. Így a közgép, mint médiafinanszírozó is kiesik. Nem véletlenül őrjöngött egy napig a Lajos, nemcsak úgy érezte, hogy kés kerül a torkára, hanem azt vette észre, hogy már nyiszálják is a torkát! Ergo, a következőkben a médiái egyszerűen tárgyilagosak lesznek, és nem hiszem, hogy ettől megcsappanna a nézettségük vagy az olvasottságuk, hiszen érdekesebbek lesznek. Arról nem beszélve, hogy mennyit spórol az ember időbe meg pénzben, ha nem kell folyton legalább két három napilapot átolvasni, hogy nagyjából tájékozott legyen, hanem elég a Magyar Nemzetet elolvasni. Ez nyilván fog fordítani a fidesz látványosan eső trendjén, sőt. Azok a bizonytalanok, akik eddig abban voltak biztosak, hogy a ballerekre nem szavaznak, most majd abban is biztosak lesznek, hogy a fideszre sem. Sajnos a következmények beláthatatlanok, és nem úgy néz ki, hogy bárki fel bírná emelni a fejét, hogy kicsit távolabbról szemlélje, mégis mi a francot csinál tulajdonképpen, és hova vezet ez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!