Merjünk kicsiket álmodni

2015. február 05. 14:07

Milyen jó is lenne egy menő kis helyi Sziriza vagy Podemos! Ki csinálja már meg végre?

2015. február 05. 14:07
Papp Réka Kinga
hvg.hu

Aktív messiásvárás folyik, a görög és spanyol politikai felfordulás mindannyiunk harci kedvét meghozta. Mi is szeretnénk ilyen egészen újszerű, menő és sikeres baloldali pártokat, de egyelőre csak csatakiáltásokra meg összefogdosósdira tellett. Talán jó lenne nem megalkudni. Mondjuk nem egyből. Legalább addig, amíg kiszabunk egy követelés-keretet.

Majd ha már közösségben élünk; tudunk felelősséget vállalni azokért is, akiket nem különösebben szeretünk, és az egymás iránti tisztelet fenntartását túl marad energiánk pártot alapítani, majd akkor lehet alapító dokumentumokkal bohóckodni. És ha sikerül következetesen és szikáran képviselni azokat a baloldali elképzeléseket, amikről az elmúlt hetven-nyolcvan évben elfeledkezett a magyar közbeszéd, na majd akkor lehet elkezdeni összefogáson meg más, operatív kérdéseken agyalni. De az még odébb van.

Szóval nyugalom, lesz új, rendes, menő baloldali párt. Majd ha itt lesz az ideje. Aztán egy szép napon majd lesznek konzervatívok is.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2015. március 14. 12:05
"újszerű, menő és sikeres baloldali...új, rendes menő baloldali" De csak ha villantasz cicit (vácpáör)!
népoldali56
2015. február 09. 11:27
Van ilyen párt,,igaz,nem jobbos és nem balos:Népollai Párt a neve. 1998!! óta müködik,2008 óta formálisan is. 11 alkalmommal semmisitették meg honlapját,mindekét oldal részéröl,ez magáéert beszél. Mára mottója miatt is,:SE NEM JOBB SE NEM BAL,MUNKÁS ÉS MAGYAR... ::: No ez ez amit rühell mindkét oldal.
hátakkor
2015. február 06. 07:23
Réka Kingának van pszichológusa? Addig kéne eljutniuk, hogy tényleg menő baloldali pártra van-e szüksége a páciensnek. Ha esetleg tényleg, akkor jöhet egy hosszabb foglalkozás a míértre keresve a válasz.
jégecet
2015. február 06. 07:07
"Szóval nyugalom, lesz új, rendes, menő baloldali párt. Majd ha itt lesz az ideje." Csak előbb még meg kéne valahol találni azt a qrva aszpirint. Akkor aztán eljő az idő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!