Ha az MSZP Készt támogatja, akkor örökre felejtse el a baloldaliságot

2015. február 19. 08:30

Ha az MSZP minimálisan is komolyan veszi azt, hogy még ebben az életben balos párttá váljon, akkor első lépésként valami elképesztő gyorsasággal ki kell farolniuk Kész Zoltán mögül.

2015. február 19. 08:30
Nuszbaum Tibor
Fent és Lent

A második kétharmad után azért arra rájöttek a szocik, hogy valamit tenni kéne, mit lehetett tenni: újabb baloldali fordulatot hirdettek meg, majd beálltak Falus Ferenc mögé, hogy aztán beállhassanak Bokros Lajos mögé is a főpolgármester-választáson. Emlékszem az volt a mondásuk, hogy ezt most így eléggé beszoptuk, Bokros nem a mi emberünk, de a patás Tarlós ellen azért muszáj lesz összefogni. Most már mindegy, a jobbos Bokrost még egyszer el kell viselni, utána már csak úgy tombolni fog a baloldaliság.

A követező jelenetben már azt láthatjuk, hogy az MSZP Veszprémben beállt a mögé a Kész Zoltán mögé, akihez képest Bokros Lajos már-már terézanyai szociális érzékkel bír. Kész Zoltán annyira a szabad piacban hisz, hogy szerinte az államnak minimális feladata sincs szociális téren. Például megszüntetné a csekély, mindenkinek járó egészségügyi ellátást, nem lenne állami alapoktatás biztosítva, a rendőrséget meg privatizálná. A gazdagok nyernek a bulin, a szegények meg le vannak szarva, oldják meg valahogy. Sőt, a szegények annyit sem érnek, hogy beleszóljanak a közügyekbe: ha nem fizet valaki adót, akkor ne is nagyon szavazhasson.

És az MSZP egy ilyen jelölt mögé állt be a veszprémi időközin, miközben baloldali fordulatról hadovál. Az oké, hogy a neoliberális DK, az elvtelen PM, a kapitalista Bokros és a liberális Fodor be tud állni Kész mögé, na de hogy az MSZP ezt bevállalja, az még úgy is botrány, hogy az ember azért olyan sokat nem vár tőlük. Lehet azt mondani, hogy most is megvezették őket, mint Bokros esetében, és persze lehet tudni, hogy Készt egyértelműen Somogyi Zoltán találta ki (ő az a politológus, akinek akkor van szerepe a közéletben, ha egy rendszerváltó pártra már nincs szükség. Ilyen esetben fel kell kérni kommunikációs vezetőnek, ő akkor otthagyja az ATV betelefonálós műsorának vezetését és a következő választáson örökre eltűnik a párt), de akkor is basszus, nehogy már eljussanak oda a szocik, hogy a leghitelesebb arcuk az indokoltnál többször vidámabb Szanyi Tibor legyen.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2015. február 19. 13:48
Az MSZP meg kishülye pártok már rég nem a baloldaliak közössége, hanem az Orbán-fóbiások rezervátumai
Morgen
2015. február 19. 13:14
Minden a veszprémieken múlik. Én bízom benne, hogy tudják, Kész egy bolond a sok közül. Mi történik, ha ő nyer? Semmi. Ez a Kész beáll Fleto mögé és két bolond fogja bizonygatni, hogy ők normálisak. Ballibákok meg gágognak majd az óriási győzelmüket hirdetve. A karaván meg vonul tovább.
oskar
2015. február 19. 12:32
Ki szólalt meg 2002-ben amikor Medgyessiék eltörölték a tőzsdei árfolyamnyereség adót????? Vagyis egy magát baloldalinak mondó kormány a tőkejövedelmet adómentessé tette, miközben a munkajövedelem adója több volt 30%-nál. Ez nonszensz!!! Ébredj már fel!!! Mondtam akkor egy MSZP- kollégámnak.
hátakkor
2015. február 19. 11:05
"Ha az MSZP Készt támogatja, akkor örökre felejtse el a baloldaliságot" Már rég elfelejtették, most a nemlétező kétharmadon rugóznak. április óta egyszer nem kellett minősített többség. Lasztovicza meg olyan nagybeteg volt, hogy még a nyitó ülésre sem tudott elmenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!