Érdekérvényesítés és folyamatos párbeszéd Veszprémben

2015. február 21. 16:13

Figyelnünk kell az itt élők valódi igényeire. Ennek szellemében kezdtük el a sportuszoda beruházás előkészületeit, amelyről már kormányhatározat is született, hogy Veszprémnek végre méltó uszodája legyen az itt élők elégedettségére.

2015. február 21. 16:13
Némedi Lajos
VEOL

Miben látja a térség – Veszprém és a környező települések – fejlődési lehetőségét? Mely területeken kellene előrelépni, fejleszteni?

Öröm számomra, hogy az utóbbi évek fejlesztéseinek is köszönhetően Veszprém és térsége mára az ország egyik üde színfoltja. Annak érdekében, hogy ez a jövőben is így maradjon, nem ülhetünk ölbe tett kézzel. Komoly fejlesztéseket igényel az úthálózat, amit a 8-as út felújításával már elkezdtünk, és kibővítjük más szakaszokra is. Térségünk gazdaságának lelkét a helyi kis- és középvállalkozások alkotják. Az ő támogatásukra kiemelt figyelmet fordítunk. Nem csak gazdasági szempontból fontosak, hanem számos munkahelyet biztosítanak, amelyek megőrzése mindennél előrébbvaló. Figyelnünk kell az itt élők valódi igényeire. Ennek szellemében kezdtük el a sportuszoda beruházás előkészületeit, amelyről már kormányhatározat is született, hogy Veszprémnek végre méltó uszodája legyen az itt élők elégedettségére. Mindezt csak folyamatos párbeszéddel lehet elérni, amelyben találkozik az emberek igénye a politikus érdek-érvényesítő képességével.

Veszprémben a munkanélküliség alacsony, a cégeknél a munkaerőhiány azonban jelentős. Hogyan, miként oldaná meg ezt a problémát?

A cégek munkaerőigényét kell harmonizálni az oktatási palettával. Veszprémben és a környező településeken a szakképzéstől a felsőoktatásig a magyar oktatási rendszer összes szereplője jelen van. Tehát az adottságaink megvannak ahhoz, hogy megfelelő módon ki tudjuk szolgálni a munkaerőigényt. A jövőben szeretném elősegíteni, hogy az oktatási és piaci szereplők megtalálják egymással a kapcsolódási pontokat. Ennek köszönhetően pedig tovább csökkenjen a munkanélküliség és a helyi fiatalok könnyen el tudjanak helyezkedni és ne más városban keressék a boldogulásuk lehetőségét.

Hol, hogyan tudna lakhatást biztosítani a városba települő fiataloknak?

Alpolgármesteri munkám ideje alatt elkezdtünk kidolgozni fiatal pároknak szóló programot, amelyben több veszprémi lakást úgy alakítunk ki, hogy azok alkalmasak legyenek arra, hogy az ifjú párok beköltözzenek és megalapozzák közös életüket. Alacsony bérleti díj mellett a későbbiekben meg is vásárolhatják az ingatlanokat, amely onnantól a saját családi fészkük lehet. Amennyiben február 22-e után országgyűlési képviselő leszek, ezt a kezdeményezést is támogatni fogom. Ezenkívül több olyan ingatlanfejlesztési beruházást tervezünk, amelyek biztosítják az arra rászorulók lakhatását.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2015. február 22. 16:17
Balczó Mátyás – Sándor Csilla: Ennek a rendszernek buknia kell! Beszélgetés Ángyán József agrármérnök, egyetemi tanárral Barikád, Budapest, 2015. február 19., 8. sz., 10-14. p. "Átvette a hatalmat egy rablóbandák, oligarchacsaládok alkotta, maffiarendszerűen működő hálózat. Ez belakta és fogságban tartja az államot, amit már aligha lehet összeomlás nélkül leválasztani róla. Rá kell döbbennünk, hogy azt az egész mocskos rendszert kell MSZP-stől, FIDESZ-estől elsöpörni, ami a Németh-kormány spontán privatizációs mozdulataival kezdődött folyamatban épült ki Magyarországon. Ez az egymást váltogató, „nappalos és éjszakás” politikai műszakok által kiszolgált rablófolyamat évtizedek óta tart, és úgy tűnik, hogy a vége felé közeledik. A mostani konfliktusokat is nagyrészt ennek tudom be. Fogy a közös holmi, amit még el lehet vinni, megcsappant a nemzeti vagyon, a földeket is elosztják, a kasszák környékén is egyre nagyobb a tülekedés. A maffiacsaládok egyre gyakrabban hajba kapnak a koncon. Ami most itt zajlik, az szerintem a maradékért, az ország még meglévő vagyona elrablásának a lehetőségéért folytatott harc – mondta a Barikádnak Ángyán József agrármérnök, egyetemi tanár."
Tintamin
2015. február 22. 14:22
Én azt mondom, a kommunista kurva anyátokat. Leszartátok volna Veszprémet újabb 4 évig, ha nem kellene választásokat tartani itt újra. A narancsbarmok meg bőszen szavaznak, mert még a szart is megeszik a kezetekből. Megérdemlünk titeket, mi segghülye magyarok....
Mich
2015. február 22. 09:57
Hajrá Veszprém! Hajrá magyarok!
Fici7
2015. február 22. 09:52
Lehet hogy a Fideszben több a volt MSZMP-s mint az összes más pártban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!